Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

12 Tem 2014

Bebek gelişiminde 7 ay



Bebek gelişiminde 6. Aydan sonra hızlanma sahada artarak devam eder. Ellerini kollarını bilinçli olarakkullanmaya başladı bu ay. Tam yedi aylık olduğu gün emeklemeye başladı. Yerde sürünmeler önce dört ayak üzerinde durmaya döndü hemen ardından da emekleme geldi. Ben yürüteç hiç kullanmadım. Omurgaya zararları olduğunu düşünüyorum bu düşüncemi doktorumuzda onayladı. Ayrıca bence çok fazla ev kazasına sebebiyet veren aletler. Biz yürüme arkadaşı satın aldık. Aynı zamanda ilk arabam şeklinde dönüşebiliyor ve kas gelişimi için çok faydası olduğunu gördüm.

Ömer çağan emeklemenin hemen ardından tutunup ayağa kalktı ve yavaş yavaş sıralamaya başladı.
Öyle güzel tecrübeler ve duygular ki bunlar bir anne için. Emeklerinin karşılığını aldığını görmek kadar ne mutlu edebilir ki bir anneyi bu dünyada. Sadece 7 ay oldu doğalı. Nedir ki insan ömründe 7 ay. Oysa bir bebeğin gelişimini büyüdüğünü gözlemlemek zaman kavramını sorgulatıyor. Okadar hızlı geçiyor ki zaman bazen büyüme bu kadar hızlı dur biraz diyorum.

Ayakları üzerinde durmayabaşladığında aynı zamanda özgürlüğünüzde ilan etti ve kucakta durmak istemez oldu. Dünyayı keşfetmeye çalışır hali çıkardığı hecelerde oradan oraya gitmeye çabalaması öyle tatlı ki.

Ömer çağan tam yedi aylık olduğunda aynı zamanda sünnet oldu. Çokhareketli olduğu için doktorumuz genel anesteziyi önerdi. Anestezi sonrası ağladı sonrasında emdi uyudu ve bir daha sıkıntı yaşamadık. Böylece bunu da atlatmış olduk.

7. Ayla birlikte katı gıdaya geçişimiz artık tam bir öğüne dönüşmeye başladı. Sizin de bu süreçte bir düzen oturtmanızı öğünleri saatli ve mama sandalyesinde vermenizi tavsiye ederim. Böylece bebek sandalyesine oturduğunda yemek yiyeceğini bilir ve günlük düzeninizi buna göre sağlamış olursunuz.

Başlarda bebeği beslemek sürekli onun yiyeceğini hazırlamak zorluyor ancak budüzeni kurduğunuzda bebeğinizde sizde belli rutinlere göre hareket edip gününüzüplanla şi oluyorsunuz. 

Bebeği tv karşısında yemek yedirmeye alıştırmayın. Yatarak oynayarak yedirmeyin. Bebekler taklit ederek öğrenir. Kendinize de bir tabakanın ve bırakın kendi kendini beslemenin keyfine varsın. Zorlamayın istediği kadar yesin.

Bu ay babalar günü vardı. Babasıyla ilk babalar gününü de kutladı oğlum.

Internet'ten birkaç bilgiyle bitiriyorum.

- istemediği bir şeyi yapmamak için direnir.
- iki elinde nesne tutarak sallar.
- elleriyle vücudunu tanımayaçalışır
- iki tane diş çıkarmış olabilir.
- yerde emeklemekten çok sürünür.
- annesinin bir tane ve ona ait olduğunu kavramıştır.
- dikkatini daha iyi toparlar detaylarda ilgilenmeye başlar.
- kendisinden saklanan nesnelerin aslında kaybolmadığını bilir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder