Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

26 Şub 2014

Bebek gelişimde 2 Ay




ilk olarak internetten birkaç bilgiyle başlayalım.

- daha uzun süre uyanık kalır

- kucağa alındığında susar

- insanların varlığından mutlu olur

- sakinleşmek içinde emer

- refleksler azalır. daha düzenli hareket eder.

- kafasını daha uzun süre dik tutabilir.( ömer çağan doduğu andan itibaren kafasını dik tutabilen güçlü bir bebekti.)

-el kol hareketleri artar.

- nesnelere uzanabilir.

- bir nesneyi kısa sürede olsa takip edebilir.

- sesin olduğu tarafa yönelir.

ikinci ayda lohusa bunalımı olan kenidnizi çaresiz hissetme durumu biraz azalır. bebekli hayata daha çok adapte olmuşsunuzdur. ömer çağan geceleri genellikle emip uyuyordu bu aylarda ama hala göğüste ve kucakta uyumak istiyordu. bu şekilde uyuduğunda gaz içinde çok ağlamıyordu.

gündüzleri ise yerinde çok zor uyuyor uzun süre kucakta tutup iyice dalmasını sağladıktan sonra kısa süreli de olsa yerinde uyuyabiliyordu. 40 gün sonunda annem ve kayınvalidem evimizden ayrıldı. biz ailecek yanlız kaldık. kendimce biraz zor olacağını düşünmüştüm ama ballı mucizem ilk günlerde annesini düşündüğüm kadar çokta yormadı.

32 günlükken bebek mevlidimizi yaptık. benim ballı mucizem mevlit boyunca yine hep emdi ve kucakta uyumaya devam etti. gece kavramını öğrenmiş olduğu için şükrediyordum. bu açıdan şanslıydım.

ikinci ayın sonuna doğru başlarda çokta sıkıntı yaratmayan gaz sancılarımız tavan yaptı.  her sabah ağlayarak hatta çığılık atarak uynamaya başladı ömer çağan. kusmalarıda çok arttı. gaz sancısına bağlı aşırı kusma dedi doktorumuz. onunda önerisiyle gaz damlası kullanmaya başladık.. bugüne kadar hiçbirşey yapmadan durmamıştım. onları ayrı bir yazıda belirteceğim. ancak damlayıda kullanmaya başlayarak bir nebze sakinleştik. tabii hiçbirşey bu duruma tam anlamıyla çözüm olmuyor. çözüm gelişen sindirim sistemi bununda 3 ayda tamamlanmasını bekliyoruz. daha uzun sürenlerde olabiliyor tabii.

iki aylık bebeğin ter bezleri henüz çalışmaz. buna bağlı olarak bu zamanlarda bebeğinizin yüzünde pütürler olabilir. bunun için sık banyo yaptırıp yüz losyonunu sürmenizi öneririrm.
ömer çağan suyu sevdiğinden gün aşırı yıkadık. kış bebeği olmasa hergün yıkardık. hep aynı saatlerde banyo yaptırmaya özen gösterdim. banyodan sonra karnını doyurup uyuttuk.
geceleride çok gazı olmadıysa uyandı emdi ve yeniden uykuya devam etti. sabahları ise genellikle yanıma aldım sabah uykularını birlikte uyuduk. bazı geceler gaz sancısı oldu yatağında kıvrandı ve bu nedenle uykuya geçemedi. bu gibi durumlardada bizim yatağımıza aldığımda kıvransada uyuyabildi ballı mucizem.her akşam 9 da yatırdık. bazı geceler zor uyudu belkş ama genellikle uyudu. hala 9 da yatıyor ama  bu aralar uyku ciddi sorunumuz oldu.

pek dilli oldu bu ay oğlumuz bizimle sohbet ediyor. agulanıyor bol bol gülücük atıyor. o gülüşler ömre bedel. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder