Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

22 Eki 2015

Kış Hastalıklardan Korunmak, Bağışıklığı Arttırmak...


Havalar birden soğudu değil mi? Of çok sıcak derken biranda bu kadar soğukluğa bünyelerimizin alışması hiç kolay değil. Hal böyle olunca da hastalıklar kapıya dayanıyor. Özellikle okul çağı çocukları salgınlardan daha fazla etkilenmekte. Hastalıklardan korunmak için biz neler yapıyoruz ondan bahsedeceğim.

Daha önce de aslında ilaçları sevmediğimi yazmıştım. hastalıklar ilaçla da ilaçsız da ortalama 1 hafta da iyileşmektedir. Ancak gereksiz yere çocuğunuza ilaç ve özellikle antibiyotik verirseniz hastalıklara karşı direncini düşürürsünüz. Bunun sonucu olarak daha sık hastalanır, daha uzun sürede iyileşir ve ilaçsız iyileşemez.

Ayrıca soğuk algınlığının maalesef ilacı yoktur. Antibiyotik sandığınız gibi herşeye iyi gelmez. Doktorumuz da ilaç karşıtı olunca bu zamana kadar sıfır ilaçla geldik. Kendisi her boğaz enfeksiyonun da bile antibiyotik gerekmediğini savunmaktadır.

Peki kendimizden örnekler vereyim.

1- Prebiyotik ve Probiyotikler

Bunlar ev yapımı yoğurt ve ev yapımı kefirdir. Bağışıklığımızı desteklemek için vücudumuzdaki yararlı bakterileri arttırmamız gerekir ki mikroplarla savaşabilsinler.  Sağlıklı beslemeye çalışarak yanında kefir ve yoğurdu da sofralarımızdan eksik etmemeliyiz. daha önce kefir ve ev yapımı yoğurt dan uzun anlatmıştım.

2- Keçi Boynuzu Özü

Hayatımıza bu besini soktuğumuzda yazısını da yazmıştım. Gerçekten özellikle soğuk pres olanını almaya dikkat ederseniz bağışıklığı oldukça arttıran ve boğaz enfeksiyonlarında çok fayda sağlayan bir gıda. Ayrıca her sabah  kaşık zencefilli bal yiyoruz.

Keten tohumunu da bu sene kullanmaya başladım. Salata ve çorbalarımıza ekiyorum. Hem omega-3 deposu hemde bağışıklığı oldukça destekleyen bir gıda. Faydaları çok fazla.

3-Anne Sütü

Faydaları üzerinde konuşmaya gerek yok. 0-2 yaş döneminde bebeğinizin bağışıklığını güçlendirmek için önemi her şeyden kat kat daha üstündür.

Tüm bunların dışında ben Ömer Çağan da hafif burun tıkanıklığı olduğunda başucuna bir soğanı kesip koyuyorum ve sabaha tıkanıklıktan eser kalmıyor hem de gece sağlıklı bir uyku uyuyor.

Tüm bu yaptıklarımız sayesinde bizde Ömer Çağan da çok sık hasta olmuyoruz. Doğal yöntemlere başvurduğumuzdan hastalıklarımız daha kısa sürede iyileşiyor ve tekrarlamıyor. yanlış anlaşılmasını istemem. İlaç gerekli olduğu zaman tabii ki kullanılmalı. fakat basit rahatsızlıklarda önceden önlem alır yada olunca ilaçtan önce doğal yöntemlere başvurursak inanın hasta olma oranımız azalıyor.

Sağlıkla Kalın...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder