Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

1 Mar 2014

Bebek Gelişiminde 3 Ay...




İlk olarak internetten birkaç bilgiyle başlayalım.

- yakınlarını tanımaya ve ayırt etmeye başlar

- kolay güler

-ağlamalar azalır

- anne babasını tanır ilgilerini çekmeye çalışır

-yüzüstü yatarken kollarını kaldırabilir.

- yakalam refleksi azalır elleri genelde açıktır.

- bir oyuncağı tutmak ve sallamak ister

- ilgiyle ellerini inceler

-dinlemek için emmeyi bırakır

- bir neyneyi daha dikaktli takip eder.

- el ve kollarını daha çok hareket ettirir.

- konuşmayı diğer seslerden ayırt edebilir.

Üçüncü aya düzene girme ve gaz sancılarının bittiği ay denir. gaz sancılarımız üçüncü ayla bitti. artık gaz çıkartmak için ağlamayı bırakmış olmak babayla beni oldukça şaşırttı.
öyleki her kakadan önce deli gibi ağlayan oğlumun bazen kaka yaptığını bile farketmeyişim beni oldukça şaşırttı.

bu ay ömer çağan bize bol bol gülmeye konuşmalarımıza çıkardığı seslerle karşılık vermeye başladı. sabah 7-8 arası uyanmaya bundan 1,5 -2 saat sonra yine uyumaya başladı. uykularını artık sadece kucağımda değil yerinde uyuyarak geçirebiliyordu. bu uykular genellikle yarımsaati. çok nadiren 1,5 saati bulduğu oldu. akşamları hala 9 da yatıyor öncesinde ya banyo yada ılık bir duş alıyordu.

suyu hala seviyoruz. ancak banyo sonraları üçüncü aydada işkence gibi geçmeye devam etti. ilk 2 ay banyyodan sonra masaj için bile kendine dokundurtmak istemeyen ömer çağan çığlıklar eşliğinde giyiniyordu. üçüncü ayda haal çığlıklar eşliğinde giyiniyoruz ama masajdan keyif almaya başladık.

banyodan sonra 1 saat emerek uykuya geçebiliyor. bazen tam olarak dalmasını sağlamak için uzun bir süre uğraşmam gerekebiliyor. üçüncü aya gireceğimiz hafta saat başı hatta yarım saatte bir uyanarak beni zombiye dönüştürdü. bu zamana kadar güzel uyuyan oğlumun bu hali beni şaşırttı. araştırdığımda bunun büyüme atağı olduğunu 3. ve 4. aylarda görülebildiğini öğrendim. 5-6 gün sonra herşey normale döndü. ilk uyuyuşunda 4 saatlık uykudan sonra iki saate bir kalkarak olacak şekilde kendine bir düzen kurdu.

ancak ilk iki ay emerek karnı doyduğunda kendi kendine yada gazını çıkarmaya çalışırken uyuyakalmasına alıştığım oğlum çılgınlar gibi ağlıyordu. emmek istemiyordu ayakta dolaşarak emzirmeye çalışıyordum. sonradan anladımki uykuya geçemiyor ballı mucizem. nasıl uyuyacağını bilmiyor. birkaç gün bu çocukta bişey var diye dolandım sonra emerek uyumaya alıştık. uyku eğitimi vermek istiyorsanız ve böyle bir dönem geçiriyorsanız bu arada vermek en mantıklısı. çünkü zaten ömer çağanda çok ağladı.

üçüncü ay takvimimizde sevgililer günü vardı. tam 10 sene önce bugün eşimle birlikte olmaya başlamıştık. sene 2014 olduğunda bu günü 3 kişi kutladık. önceki yıllar gibi dışarı eğlenmeye çıkmadık belki ama ballı mucizemizle pek daha keyifli geçti.

ayrıca bu ay ömer çağan dayısı görmeye geldi. sabah kalktığında tanımadığı bir yüzü görmek oğlumu epey şaşırttı amaa sonradan keyifli vakit geçirdiler.


algılrı iyice açılan minik canavarım bazen oda oda evin içinde gezmek istiyordu. dayısı onu bol bol gezdirdi. şansımıza yazdan kalma havalar vardı. üçümüz bol bol kendimizi dışarı attık. temiz havanın tadını oğlum da çıkardı. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder