Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

23 Mar 2016

Hoşgeldin Yeni Yaşım.....

Bugün benim doğum günüm.

Çoook yıllar önce annemin ve babamın bana sahip oldukları günden beri dahilim hayata.

İtirazım yok yaşananlara. Hepimizin günleri, geçirecekleri var. Ben de üstüme düşeni yaşıyorum ve fakat bu arada yıllar gibi yaşlanıyorum :)

Ağırbaşlı mı oldum ağırkanlı mı bilinmez ama ruhum da değişiyor yaş aldıkça

Hayal kırıklıklarım, kırgınlıklarım eskisinden daha çok canımı yakıyor, Boşşşverrr demekte zorlanıyorum artık belki de
Duyduğum her çocuk ağlaması yüreğimi yakıyor, paniğe kapılmama neden oluyor
Çiçeklere ve hayvanlara daha yakından, daha detaylıca bakıyorum ama bu yaptığıma da bir anlam veremiyorum

Bedenim değil ruhum da yaş alıyor her sene.

Hiç itirazım yok dedim ya, hayatın her halini seviyorum sanırım. Sadece biraz daha ona katılmaya ve kokusunu, büyüsünü içime çekmeye ihtiyacım var belki de. Daha dahil, daha yakın, daha içinde yaşanmalı yaşam.
32. yaşım geçmiş hatalarımdan en doğru dersleri çıkaracağım,yepyeni bir hayatın giriş kapısı gibi duruyor işte tam karşımda.Yeni ,bembeyaz tertemiz bir sayfayla yeniden umutla ve coşkuyla merhaba dememi bekliyor kendisine.

Yaşam hedeflerim daha bir kesinleşti sanki; yeni yaşım bana daha fazla akıl,daha fazla sağduyu,daha fazla özeleştiri yapma gücü ve cesareti eklesin.

Hep söylerim 20 eşiktir ve o eşiği atladınız mı seneler hızla geçer, anlayamazsınız diye. Hayatımda her yaş yeni şeyler öğretti ve yeni dersler verdi bana. Bundan sonrası da böyle olacak eminim. Bu yüzden hiç korkmadım yaş almaktan. Her yaş tecrübedir çünkü, olgunluktur, güçtür belkide…

Hatalarım oldu ve hiç utanmadım onlardan, çünkü bildim ki o hatalar daha az hata yapmayı öğretti bana… Günahlarım oldu saklamadığım, çünkü bildim ki günah işlemeden tövbe edemezdim asla…
Kavgalarım ve küslüklerim oldu yaşamaktan gocunmadığım, çünkü bildim ki yeniden savaşmak gerektiğinde daha güçlü olamazdım asla…

Büyüdükçe hayattan neleri bekleyebileceğini daha net görüyor insan. Her geçen yaş daha iyi tanıyor kendini, daha çok dönüyor içine, ne istediğini, neye tahammül edemediğini, kendi huyunu, suyunu, korkusunu, sınırlarını, arzularını keşfediyor. O yüzden korkmayın yaş almaktan, büyümekten, olgunlaşmaktan. Her yaş getirdikleriyle güzeldir.

Yüzümdeki her çizginin bir anlamı olacak aynaya baktığımda, kiminde belki 18’li yaşlarımdaki bir asiliğimi, kiminde 30’lu yaşlarımdaki bir kavgamı, kiminde 50’li yaşlarımdaki bir hastalığımı hatırlayacağım ama hepsi ben olacağım.

Yanımda, yakınımda, yüreğimde, telefonun ucunda, kamerada, videoda, fotoğrafta yada bir şarkıda,
Sesiyle, nefesiyle, mesajıyla, kokusuyla yada dokunuşuyla hatırlayanlara sonsuz teşekkürler.

Hoşgeldin 32 yaşım. Yeni yaşım, hoşgeldin bana. Seni aldım ve kabul ettim. Güzellikler getir bana....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 yorum: