Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

21 Ağu 2014

Kefirin Bebeğiniz İçin Önemi...



Bebeğiniz ek gıdaya geçtiğinde ona kefirde tattırmaya başlayın. kefir hepimiz için çok yararlı olan bir gıda. Ama bebeğiiz için çok daha yararlı. Kefir sütte bulunan tüm besin öğelerini içeren fernamte bir süt ürünürdür.


probiyotiktir. probiyotikler bebeğiniz için çok gereklidir. Bağırsaklarda besinsel ve mikrobiyal dengeyi sağlayan canlı organizmalara probiyotik denir. bakterilerin tamamı zararlı değildir. bazı mikroorganizmalar hayatımızın devamlılığı için gerekli ve önemlidir.

sağlıklı bir bireyin bağırsaklarındaki mikroorganizma türü 500 dür. bu yararlı bakteriler zararlı mikroorganizmaları kontrol altında tutarken sindirim ve besin emilimini sağlar ve bağışıklığı destekler.

yeni doğan bir bebeğin bağırsağı sterildir. doğumdan hemen sonra çevrede olan mikroorganizmalar ile desteklenmeye başlar. iyi desteklenirse bebeğiniz daha az enfeksiyon geçirir.

kefirin bebeğiniz için faydalarına gelirsek;

- bebeklikten ergenliğe kadar kemikler ve dişlerin oluşumunu destekler.
- vücudun gelişmesi için gerekli olan vitamin mineral ve protein kaynağını sağlar.
- bağışıklık sistemini güçlendirir enfeksiyonlara karşı direnç sağlar.
- diş çürüklerini önler
- ishale ve kabızlığa iyi gelir.
- kansızlığı öler
- görme yeteneğini güçlendirir.
- büyümeye güçlü destek sağlar

bebeğiniz için müthiş bir süt ürünüdür. ben bebeğimi mahrum bırakmak istemedim. 
bulacağınız kefir mayası ile günlük mayalama yaparsanız siz ve bebeğiniz bu yararlı besinin nimetlerinden faydalanırsınız.

bebekyapımbakımonarım grubundan nurhan ebinç taaa izmirden kargo ile mayamı gönderdi. işin inceliklerini benimle paylaştı. aylardır anlattığı şekilde günlük mayalama yapıyorum. severek içiyoruz kefirlerimizi.

önemli olan kefir yapımında kullandığınız cam kavanoz ve süzgecinizin sadece kefirinize özel olması. günlük mayalama yapmanız. metal ile kefircikleri temas ettirmemeniz ve bu kapları deterjan yerine sadece su ile yıkamanız gerekmektedir.

Bunlarda kefircikler



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder