Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

22 Ara 2014

Toplum-Görgü-Ahlak Kuralları...


Çocuk büyüdükçe temel ihtiyaçları ve bakım yerini eğitim ve öğretime bırakıyor. Çok Çok önemli olduğunu düşündüğüm bir konu. Bir çocuğun büyürken kendini doğru ve karşısındakine de saygı gösterdiğini belirterek ifade edebilmesi çok önemli. Bu nedenle işte eğitim evde başlar.

Aile olarak bizim çocuğumuza içinde yaşadığımız toplumun kurallarını öğretmemiz gerekir. Ebeveyn olarak tek sorumluluğumuz çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılamak,okula göndermek değil ve bence de olmamalıdır. Aile olarak en büyük görevimiz ve sorumluluğumuz çocuğumuzun doğru yetişmesi ve eğitimi olmalıdır diye düşünüyorum.


Bu aralar oğlum büyüdükçe çok kitap ve yazı okuyorum bu konularla ilgili.  Mesela çocuğa öğretilmesi gereken belli başlı şeyler var.

-  Çocuk konuşmaya başladığı andan itibaren - teşekkür ederim-lütfen-pardon gibi ifadeleri öğrenmesi önemli. Ben onunla bu şekilde konuşmaya dikkat ediyorum.

- İki kişi konuşurken izin almadan araya girmemesi gerektiğini öğretmemiz gerekiyor.

- Bir başkasının odasına girmeden önce kapıyı çalması gerektiğini öğretmemiz gerekiyor.

Evde de düzenin sağlanması için asgari düzeyde belli görgü kurallarının da uygulanıyor olması gerekli. Anne, baba ve çocuklar arasında saygının oluşturulması gerekiyor ki çocuk da erken yaşta saygı duymayı öğrensin.

Tüm bunların yanında konuşma da çok önemli. Kullanılan kelimeler ilk olarak aileden kapılıyor. Çünkü çocuklarımız hayatı bizi taklit ederek öğreniyor. Bu nedenle "iyi örnek olma" çocuk yetiştirme de çok önemli. Çocuklar söylediklerimi değil gördüklerini yapıyorlar. biz düzgün konuşursak onlarda kelimeleri düzgün söylemeyi öğreniyorlar. Biz kitap okursak onların da ilgi alanına giriyor kitaplar.

Ağaç yaşken eğilir ve eğitim evde başlar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 yorum:

  1. Sizi Blogger Haritamıza ekledim.
    http://bloggerharitasi.blogspot.com.tr/2014/12/nihan-ve-bebegi.html
    Aynı zamanda google+/twitter/pinterest hesaplarımdan da paylaştım. İlginiz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Blogunuzu blog keşif etkinliğinde gördüm, takibe aldım. Bloguma da beklerim.
    http://makyajcigeldihanim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Size kesinlikle katılıyorum..çocuğun karşısında ne varsa siz de onu görürsünüz..boşuna denmemiş çocuklarımız aynamızdır diye..ilk yıllar ve evdeki öğretilenler herşeyden önemli ve kalıcıdır..

    Bana da beklerim,sevgiler.

    Tohumcuklar

    YanıtlaSil
  4. hoşgeldin tohumcuklar. ne kadar doğru söyledin çocuklar bizim aynamızdır.

    YanıtlaSil