Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

26 Ara 2014

Dreamfeeding-Rüya/Uyku Öğünü...




Uyku eğitiminin bir parçası sayılan rüya öğünü akşam 10-11 gibi verilmesi gerektiği söyleniyor. Söyleyen Tracy Hogg. Hem kolay hem zor bir yöntem. Bebek uyurken kucağınıza alıp mümkünse biberon ile besleyip geri yatırmalısınız. Bu sayede açlıktan olan uyanmalarını önlemiş oluyorsunuz. Sonra zamanla miktarı azaltıyorsunuz. Bir çok bebek katı gıdaya tam anlamıyla geçtiğinde gece beslenmesine ihtiyaç duymadan kesintisiz uyuyabiliyorlar.

Rüya öğününü biberonla vermek en iyisi. Uyandırmadan kolayca besleyebiliyorsunuz. Tercih etmezseniz emzirebilirsiniz de. Ama denemiş biri olarak dediğim gibi bu biraz zor oluyor ve memede bebek kolayca uyumaya devam edebiliyor.

Tüm kaynaklar ve doktorlar 6 aydan sonra gece beslenmesine ihtiyaç olmadığını sölüyor. Tabii bebeğinizin gündüz yeterli kaloriyi alıyor olması şart. Bu nedenle gece uyanmalarında pışpışla yeniden uykuya döndürmek gerekiyor.

Rüya öğününde amaç bebeği uyandırmadan beslemek ve açlık nedeniyle uyanmasını engellemek. Böylece daha uzun periyotlarda uyuyacak ve kesintisiz uykuyu öğrenecek.

Rüya Öğünü Nasıl uygulanır;

Biberonla beslemek en iyisi. Biberonda yeterli süt olduğundan emin olun. Bebeği kucağınıza bile almanıza gerek yok. Yatağında yatarken bile besleyebilirsiniz.


Rüya öğününe alışmak/alıştırmak hemen ilk günden kolay olmayabilir. 

Bebeğin alışması zaman alabilir. Siz her gün aynı saatlerde bebeğinize rüya öğünü vermeye devam edin. Zaten sizin rahat olmanız bebeğin de rahat olması demektir. 

Rüya öğünü ne zaman ve nasıl kesilir? 

Yaklaşık 8-9 aylıkken bebek katı gıda düzenine tam olarak geçince gece beslenmesine ihtiyaç duymaz. Rüya öğününü kesmek için yapılacak şey bebeğinizi beslemeyi her 3-4 günde bir 15 dakika öne çekmek.

Bizden örnek verecek olursam. Ömer çağan 3 aylık olduğu dönemde akşam 21:00 da uykuya geçip gece 01:00-02:00 arası uyanır emerdi. sonra 2 saatte bir kalkarak sabahı ederdik. Rüya öğünü verirsem ilk uyanma zamanını atlar 04:00 gibi uyanır diye düşündüm. Birkaç hafta bu düzende oturmuştu. Onu uyutup sütümü sağıyordum ve 23:00 gibi besliyordum. Ancak bir süre sonra uyku problemimiz tavan yaptı ve sabaha kadar kaç kere uyandığını sayamaz oldum ve hepsinde meme verdim. bebeğinizin durumuna göre ayarlamak şart elbette. Her bebekte benim oğlumdaki gibi tavan yapmış bir uyku sorunu olmuyor sonuçta.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder