Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

4 Kas 2014

Bebek Gelişiminde 12 Ay....


oğlumun hayatımıza girişi üzerinden göza çıp kapayıncaya kadar 12 ay geçti. yani 1 sene... dile kolay...

sadece 1 sene geride kalan. ama bazen öyle zorlayıcıydı ki ne zormuş evlat sahibi olmak derken buldum kendimi.

ilk 6 ayda hem uyku düzeni tam oturmayan bebek hemde anne kucağı ve kokusuna aşık kucakçı oğlumla kiloları vermekte hiç zorlanmadım. elbette emzirmenin etkisi büyüktü bunda.



ama geldi geçti ve hepsi geride kaldı işte. birdaha tekrarı olmayacako en özel bir sene sona erdi.herşey aynı olsaydı bile şimdiki aklımla bu bir seneyi tekrar baştan yaşamak isterdim. o kadar muhtaçtı ki bana hiçbir kucak teselli etmiyordu güvensizliğini. doğum zor ama en zorunu oğlum yaşadı. kolaymıydı en güvendiği yerden başka bir dünyaya gelmek. uyumuyor 1 sene geçsin diye bekledim bazı günler. günler hızlıca geçsin istedim bazı zamanlar.

şimdiki aklım olsa bunlardan şikayet etmezdim. sokardım koynuma ,içime ,göğsüme daha çok. daha mutlu güvenli olsun diye.

yeni bebek sahibi olanlara seslenmek istiyorum ve hamilelere; biliyorum çok zor bende çok zorlandım ama inan ki zaman çok hızlı geçiyor. sindire sindire doya doya yaşayın bebeğinizi.

12. ay yasaklı yiyeceklerin sona erdiği dönem. şimdilerde süt içirmeye çalışıyorum. başlarda sevmedi tabii azimle denemeye devam.



bu ay hala hiçbirşeyle uzun uzun oynamama durumumuz hala devam ediyor. arabalarını araba sesi çıkararak sürmeye başladı bu ay. daracık koltuk aralarına saklanmak nerede olduğunu sormamızı beklemek en sevdiği oyunlardan. ayrıca tülün arkasına geçip kafasından sıyırarak yürümeye de bayılıyor.

en sevdiğimiz ev aleti süpürge ve bulaşık makinası. süpürge kapalı olsada düğmesine basıp kendisi vınnnn sesi çıkarıyor. bulaşık makinasının içine girmek de en keyif aldığı olay.

internetten 12. ay gelişim notları

uykuya karşı direnir

ruh halleri değişkenlik gösterir.

sevdiği kişilere şevkat gösterir.

anneden ayrılmaya karşı çok tepki gösterir.

espri yeteneği gelişir.

merdiven çıkabilir.

karyolaya tırmanabilir

kendisine söylenen pek çok şeyi anlar

olayları daha uzun süre hatırlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 yorum:

  1. Merhabalar , meme kanseri bilinçlendirme mimi için mimlenmediğinizi okudum bir yorumunuzda.Sizi mimliyorum eğer hala yapmak istiyorsanız :))
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil