Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

25 Eyl 2014

Nasıl Oyuncak Seçmeli...


Ömer Çağan ile aktivite yazılarımızı ve fotoğraflarımızı eklediğimde herkes soruyor?
nasıl oyuncaklar alıyorsun neleri tercih ediyorsun diye

ömer çağan;

- kapılara bayılıyor. en sevdiği şey kapıyı açıp kapamak. tüm gününü bu şekilde geçirebilir.

- mutfak dolaplarına bayılıyor

- çekmeceleri açıp kapamayı çok seviyor.

- çoraplara bayılıyor. biri ağzında diğeri elinde yeri sile sile emekliyor.

ömer çağan da bir sürü oyuncak var. ayına uygun her çeşit mevcut elimizde. evde her türlü araba,konuşan maymun ,akıllı telefon,küpler cins cins oyuncak dolu.

peki ömer çağan bu oyuncaklar ile ne yapıyor? oynuyor elbet ama dakikalarla sınırlı. sonra hemen sıkılıyor çünkü bu ara bir keşif döneminde. yerinde durmuyor ki. koltuklara merdivene tırmanıyor çiçekleri yoluyor,çekmecelerdeki herşeyi eline alıp yere atıyor.

birde şöyle birşey var;  6 ay ve üzeri yazan birçok oyuncak çokta doğru yönlendirme olmuyor. mesela kule yapmayı bu dönemde sevmiyor ona yaptığım kuleyi devirmek daha çok hoşuna gidiyor.

onlara uygun kitabı alıp eline vereceksiniz. sayfaları çevirecek sizde bu arada resimleri anlatın hikayeler uydurun. ama tabii burada da vakit geçirme zamanları kısıtlı çok çabuk sıkılacaktır.

oyuncak alırken yeni ve taze anne çok hevesli oluyor benim gibi. herçeşit alıyor istiyorki bebeği yapsın zekası gelişsin. evet ısrarla gösterince bir süre sonra yaptığını görüyorsunuz. ama oturupta saatlerini harcamıyor bu kuzular aldığımız oyuncaklar ile. mama sandalyesinde otururken yere birşeyler atmak ve onu geri istemek yine atmak tekrar tekrar aynı şeyi yapmak daha hoşlarına gidiyor. gelişimleri için çok gerekli ,fizik kurallarını öğreniyor. attığı birşey kırılırsa ondan yaptığı çıkarımlar bebeğiniz için çok önemli.

evet oyuncakta önemli ama kendi başına keşfetmesinin kattıkları hiçbir oyuncağın yerinide tutamaz. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder