Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

22 Ağu 2014

Bebek Gelişiminde 9 ay...




9.ayda hayatımıza itiraz etmeler girdi. istemediği birşeye itiraz hırçınlık boyutuna ulaştu bazen. sinirlendiğinde kendi kendine söylenmeye kendince farklı tepkiler vermeye başladı.
yaramazlıklarda başladı. heryeri keşfetmek herşeyi keşfetmek isteyen küçük beye göre ortalıktaki eşyaları kaldırdık evi ona göre düzenlemeye çalıştık.

evde bazı yerleri ömer çağana yasakladık. yasakladık derken oraların onun için tehlikeli olacağını anlattım. gitme girişimlerine hayır dedim. evde böyle 3 yerimiz var kuzucukta buralardan uzak duruyor. onun dışında tüm gün yerinde durmuyor heryere gidiyor bende tabii tüm gün peşinde koşturuyorum.

bu ay artık minik yavrunuzun yavaş yavaş bebeklikten çıktığını gözlemleyebilirsiniz. bu ay ömer çağan eline ne geçirdiyse biryerlere vurdu çıkardığı sese baktı. eline geçirdiklerini yere attı. bunu defalarca tekrarladı. herşeye uzanıp eline almak istedi. vermezseniz de huysuzlandı.

tüm bunların dışında bu ay oyuncaklarıyla kendi kendine vakit geçirmeye başladı. kendince oyunlar kurup oynadı.

ömer çağan 9.ayda alttan ilk dişini çıkardı. ikinci diş gelmiyor. ne zaman çıkar bilmiyorum. güldükçe görünen tek dişiyle çok sevimli oldu.



tek dişiyle eline verdiğim meyve sebze parçalarını ısırmaya başladı. kendi başına yemek yemekten daha çok keyif alıyor. zaten ek gıda artık yavaş yavaş ana gıdaya dönüşme eğiliminde. öğün miktarları gitgide artıyor. ama ömer çağan hala çok güzel emen bir bebek. anne sütünden de fazlasıyla yararlandığını düşünüyorum. günlük düzenimiz bu ay değişi. gündüz üç uykudan iki uykuya düştük. gece uyanmalrı hala devam ve emdiği sürecede devam edecek. bazı geceler çok yorgun olduğumdan yanıma alıyorum böylece bende uyuyup dinlenmiş oluyorum. günlük düzenimiz artık şöyle

07:00-07.30   kalkış
08:00-08:30  kahvaltı
10:00               meyve
10:30-11:00    uyku
12:0012:30      kalkış

13:30                öğle yemeği etli sebze püresi vb.

16:00               uyku
17:30                kalkış
18:00               yoğurt
19:30-20:00  akşam öğünü
20:30-21:00  gece uykusu

sapmalar az uyduğu elbette oluyor.

hergece uyku öncesi banyo yapmaya devam ediyoruz. ancak banyo sonraları giyinmek istememeler ve ağlamalar da hala devam ediyor.

ömer çağan bu ay tutunarak tüm evi yürümeye başladı. kısa süreli ellerini bırakarak dengede durabiliyor. bakalım ne zaman yürüyecek bekliyoruz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder