Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

20 Ağu 2014

Anne Sütü Mucizesi...


Yenidoğan bir bebek neye ihtiyaç duyar?  annesinin kucağı,sevgisi ve sütü...
9 ayını annesinin karnında geçiren bebek dünyaya geldiğinde, bu dünya onun için yeni bir yerdir. Yalnızdır bebek, ayrıca annesinin karnına göre bu dünya fazla aydınlıktır. karnı da acıkır bebeğin. bildiği tek şey bebeğin kokusundan ve sesinden tanıdığı annesidir. karnını doyurması için yine ona ihtiyacı vardır.

Anne sütü çok özeldir. her bebeğe özel olarak üretilir. ama bu mucize süt bir okadar da narindir. Anne morali önemlidir. üzüntülere gelemez hemen kesilir. o nedenle yeni doğum yapmış anneden tek beklenen emzirmek olmalıdır.

Ben de anne sütünün mucizesine inanan ve anne sütünü savunan biriyim. erken aylarda gereksiz yere bebeklerin katı gıda ile tanıştırılmasına karşıyım. memeleri bzulacak diye emzirmeyen annelere daha da çok karşıyım.

Emzirmek bebeğinizi yeni kucağınıza aldığınızda hiç kolay değil. İlk bebekse ilk deneyimse çok zor. emzirmeyi bilmeyen anne emerken hemen yorulan bir bebek vardır ilk başlarda.
bebek karnını doyuramadan yorulur ve uyuyakalır. aç olduğu için uyanır ve siz yapışık ikiz gibi 24 saati geçirmek zorunda kalırsınız. terlersiniz uykunuz vardır ama bebeğinizin de sizin sütünüze ihtiyacı vardır. sonra işler yoluna girer, herkes görevine alışır. Yine zordur. 2-3 saatte bir emzir,gaz çıkar,uykusuzluk ama yinede mama vermekten çok daha kolaydır. biberon temizlemek,su hazırlammak uygun sıcaklığı ayarlamak bana hep daha büyük zorluk olarak gelmiştir.

Çoğu anne bayılır emzirmeye bende onlardan biriyim. ilk zamanlar çok zorlandım ama bebeğimle görevimizi öğrendikten sonra benim için keyif kısmı başladı ve hala tadını çıkara çıkara emziriyorum bebeğimi. her annenin sütü eğer ciddi bir sağlık sorunu yoksa bbeğine yeter. kafanızdan atın bu düşünceleri ve zamana bakmadan emzirirn bebeğinizi sık sık ve hiçbir mama sizin bebeğinize özel olan annesinin sütünün yerini alamaz.

Anne sütü bebeğiniz için sadece besin değildir. Bebeğin hayat kaynağı ,suyu,ilacı herşeyidir. mucizedir bebeğiniz için. ayrıca her annein sütü bebeğine özel o nedenle hiçbir gıda hiçbir mama tutamaz yerini. bu yüzden emzirmeyenleri hele birde esteteik kaygılar nedeniyle emzirmeyenleri anlayamıyorum ben. 9 ay içinizde büyüttüğünüz yavrunuza doğduktan sonra verebileceğiniz en özel şeydir anne sütü. bir sürü bilimsel çalışma var. içeriğinin mucizevi olduğuna dair. bol bol su için ve sık sık emzirin. bebeğiniz emdikçe gelecek sütünüz. moralinizde yerindeyse sütünüzün bebeğinize yetmeme durumu olmaz.

emzirmek sadece yukarıda bahsettiklerim değil ama. sütünüzü sağarakta verebilirsiniz madalyonun birde diğer yönü var. Annesiyle 9 ay boyunca bir bütün olarak yaşayan bebeğin doğduğunda da bu sıcacık yuvaya ihtiyacı vardır. annesinin kokusuna kucağına ihtiyacı vardır. ten tene temasını hissetmek ister bebek. emzirmek bebeği bu yönden de doyurur.

çok çok bol bol emzirin. emzirmeyi sevmiyor olabilirsiniz. ama bebeğinizin sizin sütünüze ihtiyacı var. annelikte özverili olmak ve fedakarlık yapmak değil mi zaten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder