Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

3 Mar 2014

Bebeklerde Gaz Sancısı....


Yenidoğan bebeğin sindirim sistemi gelişmemiştir. bizim sindirim sistemimizde bulunan yararlı bakteriler onlarda yoktur ve bunlar oluşup gelişirken bebek gaz sancısı çeker. karşınızda çığlık çığlığa ağlayıp acı çektiğini gördüğünüz bebeğinize dayanmak pek kolay değildir. sizinde içiniz acır.

kendini bilen insanın utanç duyduğu gaz sesi bebeğiniz varsa sizin için en rahatlatıcı ses haline dönüşür. işte anne olmak böyle birşey.

gaz sancısı bebek iki haftalıkken başlar iyi senaryoda 3 ay devam eder. sütü hazmetmekte zorlanan bebek bağırsaklarında oluşan yoğun gaz sancısıyla kıvranır. erkek çocukları kızlara oranla daha yoğun yaşar bu durumu. sindirim sistemlerindeki farklılık nedeniyle.... bizhastaneden eve gelince ağlmaları buna bağlamıştık. doktor kontrolümüzde bunların açlık ağlaması olduğunu anladık.

ömer çağan kolik değildi. başkalarının anlattıklarına göre daha az sancı çekerek bu dönemi atlattık ama yinede zordu. uyutup yerine yatırdığınız beveğinizin kıvranarak ve ağlayarak uyanması sizi çok üzüyor. sadece kucağımda rahattı ve bende onu hep koynumda yatırdım.

bu dönemde ömer çağanı rahatlatan ve uyguladıklarımızı sizinle paylaşacağım.

saf zeytinyağını kulak çöpüyle poposuna sürdük. banyo sonrası ona zeytinyağıyla masaj yaptık. rahatladı ve güzelce uyudu.o dönem mamada alıyordu. mamasının içinede bir iki damla koyup verdik. elma yağınında çok iyi geldiğini internette annelerden okudum.

fön makinası.aspiratör,elektrik süpürgesi sesi anne karnını hatırlattığı için bebeği rahatlatır. netten açıp dinleterek uyutabiliyordu. duyduğunda susuyordu ve uyanmadan uyuyordu. bu sesleri açıp uyutup bu seslerle uyuduğum çok gece olmuştur.

rezene çayı. hem siz için sütünüzü arttırır bebeğinize geçerek kolay gaz çıkarmasını sağlar. bebekler için hazırlanmış rezene çaylarından ömer çağan ada içirdim. bir arkadaşımın oğlunda kullandığı bebivita bebek çayı. birkaç bitki karışımından oluşur. gaz sancısı için oldukça faydasını gördüm.

sab simplex damlayı doktorumuzun önerisiyle kullanmaya başladık. bizi bayağı rahatlattı ama tam çözüm olmadı. doktorumuz bu duruma hiçbir ilacın tam çözüm olamayacağını sadece rahatlatacağını söyledi. ve 91. gün ömer çağan ağlayarak değilde gülerek kaka yapınca bu durumun geçtiğini anladım.

zamanla geçiyor ve çocuğunuz rahatlıyor. azalıyor ve bitiyor. bu bir süreç geçiyor.

not: bebeğinizin gaz sancısı olduğunu kaka rengine bakarak anlayabilirsiniz.  altın sarısı ise gaz sancısı yoktur. yeşile bakıyorsa sancılanmıştır. bizim hep yeşile bakıyordu. hem fazla beslendiğini hemde sancılı olduğunu gösteriyordu bu durum. sancısı olduğu için hep memedeydi ömer çağan. emerek rahatlamak istiyordu. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder