Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

26 Şub 2014

Bebeklerde Hıçkırık....


Ömer çağanı anne karnındayken hıçkırık tutardı hemde oldukça fazla. başlarda bu ritmik hareketlere anlam verememiştim. ancak sonradan bunların hıçkırık olduğunu anlayınca babasıyla kafasının yerini tahmin etmeye başladık. bir araştırmaya göre anne karnında fazla hıçkıran bebeklerin emem refleksi iyi gelişirmiş. gerçektende ömer çağan doğduğu andan itibaren güzel emen bir bebekti. bu konuda hiç sıkıntı yaşamadık. oysaki bebekler emmeyi ve uyumayı bilmeden doğarlarmış ancak bizim ballı mucize emmeyi öğrenerek doğmuştu. uyku konusuna ayrıca uzun uzun değineceğim.

doğduktan sonrada bizi sık sık hıçkırık tuttu. hıçkırık korkulacak birşey değildir. bebeklerin mideleri genişlediği için hıçkırık tutar. genelliklede emdikten sonra ortaya çıkar. yenidoğan bebekler doymayı bilmediklerinden ve anneye yakın omak için sürekli memede kalmak istediklerinden çok yerler bunun sonucundada hıçkırık tutar.

size emzirmeniz veya limon vermeniz söylensede aslında doğrusu bebeği dik pozisyonda tutup geçmesini beklemektir.işe yaramazsa az miktarda emzirip yutkunmasını sağlamak faydalı olcaktır.

hıçkırık bebeğin hayatını engellemediği sürece korkulacak birşey değildir. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder