Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

28 Mar 2016

Tuvalet Eğitimi...( Sorunlar)

Aslında daha okuduklarımı ve öğrendiklerimi yazıp endi maceramızı öyle anlatacaktım fakat işler bir anda tersine dönünce önce bizimkini yazmak istedim.




Ömer Çağan tuvalet eğitimi ile ilgili sinyaller vermeye başlamıştı. kıyafetle lazımlığına oturuyordu arada bezini çıkarıp çiş yapmışlığı da vardı. Geceleri de kuru kalabiliyordu, aynı zaman da gece uyanmalarının hepsinin çişi geldiği için olduğunu da farketmiştim. Tam zamanı dedim bir sabah uyandık bezi attık.

İlk gün elbette bol kaçırmacalı geçti ancak ikinci epey yol almıştık. Üçüncü gün ise sadece 1 kaza ile günü kapatmıştık. gece gündüz çaba harcamadan çiş ve kaka olayı çözülmüştü. Nasıl mutluyum anlatamam. Peşinde dahi dolanmıyorum. Ömer Çağan çişi geldiyse yanıma geliyor ben her neredeysem ve " anne çiş geldi" diyor gidiyoruz yapıyoruz.

Eğitimde evde olarak 1 haftayı tamamladıktan sonra bir pazar sabahı ailecek kahvaltı için dışarı çıkalım dedik. Sadece iki saat. Evden çıkmadan Ömer Çağan a durumu anlattım. Anlaştık karşılıklı ve yola koyulduk.

Bir ara çiş geldi dedi ve gel bakalım burada tuvalet neredeymiş dedim. Gittik ama yapmayı kesinlikle reddetti. Ve sonrasında ara ara bana sürekli " anne çiş yok" dedi. Üzerine varmadım zaten çok da oturmadık eve geldik. Yolda uyudu uyandı hala tutuyor. Eve gelince bir süre sonra yaptı ama sonrasında iki ileri bir geri gitmeye başladık.

- " anne çiş geldi"
 " gel hadi gidelim"

Bu arada tuvaletin kapısından içeri gireceğiz ki;

" anne çiş yok"

Ama ikinci de yapıyordu. Sanırım o gün kakayı da tutmuş ve onun da sıkıntısını yaşadı çünkü kaka da yapmadı.

Ertesi gün işe gittim ve öğlen apar topar eve dönmek zorunda kaldım. Ömer Çağan ağlıyor ne çiş ne kaka yapmıyordu. Eve gittim ne çiş ne kaka yapmak istemiyor. Sürekli

" çiş yoooooook" diyor ve kıvranıyor. İyice sıkışınca da;

" anne çiş yoook de" sanki ben dediğimde o çiş geri gidecek.

Bezini taktım ve artık bezin var rahatla istediğin zaman istediğin şekilde yap dedim. Maalesef bezi de kabul etmedi. Çıkarmadım Bol kefir ve lifli besinler vererek kakasını da yaptı ve nispeten rahatladı.

Ancak hala çiş yok deyip duruyor. Bu ara kızı ile ilgili aynı sıkıntıları yaşadığını bildiğim öğrenenanne ile yazıştık. Tek tavsiyesi panik yapma rahatla oldu ve bende öyle yapmaya çalıştım. Bezi yine de taktım ve o kıvrandıkça ;

"anne çiş yoooooook" dedikçe

" tamam çiş yok sen oyna " dedim.

Ertesi sabah kahvaltı da altında bez olmasına rağmen hala kıvranıyor. Hala " çiş yooook de" diye bağırıyor.

"Ömer Çağan herkes çiş yapıyor ve o çiş naparsan yap gelecek. Şimdi git ister koltuğun üstüne yap, ister bezine yap ,istersen de tuvalete yap ama bana çiş yok deme çünkü o çiş sen ne yaparsan yap gelecek " dedim.

Mucize " anne tuvalete yapıcam" dedi ve gittik yaptık. Bezi de çıkardı.

Kaka olayı hala tam olarak düzelmedi. Bezine yapsa keşke diyorum ama onu da kabul etmiyor. İki gündür tutuyor mesela ve öyle olunca da haliyle yaparken canı yanıyor. Kabız değil tuttuğu için bu durumda. Bunu nasıl aşacağım hakkında henüz bir fikir edinemedim maalesef.

Biz de son durumlar böyle. Tuvalet eğitimi maceramız beni en çok zorlayan kısım oldu. Okuduklarımın özet yazısını da en yakın zamanda yazacağım ama öncesinde kaka meselemizin çözüme kavuşması şart. Ruhen oldukça yoruldum çünkü.

Ayrıca iki gün önce ateşlendi. Nedenini bilmiyorum. Azı dişi patlamış çok hafif burun akıntısı oldu ya da tek nedeni stres bilemiyorum. Umarım bu dönemde çabucak geçer. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 yorum:

  1. buda ayrı zor bir dönem benim oğlum boyleydi zorla kendini kabız yaptı ilkokula kadar da başka tuvaletlere yapmayı hep reddetti hatırlıyorum 3 gun boyunca tatilde kakasını yaptıramamıştık kızda boyle bir sorun olmadı. Geçici bir dönem çokda üstüne gidemiyor zaten insan. kolay gelsin cnm en kısa sürede oturacaktır bu dönemde bu arada bu kitap sayesinde Ela kakasını yapıyor halaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşah kakayı yaptırmayı nasıl başardın? Bez mi takıyordun? Benim kızım beze yapmakta ısrar ediyor, tanıdığım bir kaç arkadaşta da bu sorun var, kusura bakma özel olmazsa yazabilir misin? Yoksa ilkokula başlayınca kendinden mi çözüldü? Sence kendinden çözülmesinde ne etkili oldu?

      Sil
  2. saol Gülşahcım. Kitap işe yaradı mı ne kadar yaradı gerçekten bilmiyorum. Bazı çocuklar böyle demekki. Geçecek elbette ve sakin kalmak zorundayım . Kakayı nereye kadar tutacak sonuçta elbet oturacak oda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihancım tebrikler bak ne güzel çözmüşsün, ilk adım ondan geldiyse ikinci mutlaka gelecek bence.. Rahat olmak çok nemli gerçekten, anne stres yaptıkça çocuk daha da kasıyor. Bu haftasonu mesela baba evdeydi ve biraz üstüne gitti hadi çiş şimdi falan diye, kızım iyice sıkışmadan yapmıyor, bu sefer iyice tuttu, yine 2-3 gündür zorlanıyoruz. Baba ne zaman devreden çıktı, baskı bitti, "tamam yapma gelince yaparsın" dedim biraz sanki rahatlar gibi oldu.. Demek ki olay tamamen performans kaygısı bizde :D

      Sil
    2. bizimki de stres kaynaklıydı yeni yer stresi belki bilemiyorum. Aslında bu tarz çocuklarda çiş kaka laflarını hiç kullanmamak en doğrusu galiba. bir arkadaşımın kızı kakayı altına yapıyor ama benim oğlum malesef bunu da yapmıyor. 3 gün sonunda dün şoka girerek yaptı mesela çünkü artık tutamadı ama böylesi de daha fazla travma sanki

      Sil