Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

20 Eki 2015

Çocuk Dediğin Düşe Kalka...


Nasıl anlatsam bilemiyorum. Ömer Çağan ın poposu son zamanlarda asla yer görmüyor. Çocuk ekranın her türlüsünden uzak büyüyünce gerçekten yaptığımız çoğu aktivite fiziksel.

Anne olduktan sonra büyüklerden en çok duyduğum söz "çocuk dediğin düşe kalka büyür" idi. Gerçekten de öyle. Emekleme dönemi ile başlayan hafif düşmeler yürüme döneminde daha büyük düşmelere, şimdilerde ise heryere zıpladığından ve atladığından daha da büyük düşmelere neden oluyor.

Öyle ki düştüğünde artık pek ciddiye almadığımız zamanlar artıyor gün geçtikçe, çocuk büyüdükçe. Rahat bir anneyim, hoplamasına zıplamasına karışmamaya çalışırım. Sağlam atar çünkü Ömer Çağan adımlarını.

Böyle düşünürken geçenlerde başımıza hiç düşünmediğimiz bir olay geldi. Koltuk minderlerini indirmiş oradan oraya atlayıp zıplayan Ömer Çağan çok ciddi bir çarpma ile dudağını kan içinde bıraktı.

Tabii kendisi çok korktu. Bense korkumu ve tedirginliğimi ona yansıtmamaya ve bunun yanında babaya da yansıtmamaya çalışmaktan yorgun düştüm. Kanı görünce gerçekten biran manzara ile karşılaşmaktan tedirgin oldum ama neyse ki çok büyük bir şey değildi. Korktuğum gibi yarılma gibi bir durum yoktu.

Yine de ona baktıkça o ilk hali gözümün önünden gitmiyor.

İşte bu yüzden üzerine basa basa diyorum ki uykuymuş, beslenmeymiş, eğitimmiş hepsi BOŞ. Öyle ki asla uykuyu, beslenmeyi boşveren bir anne olmadım, ama işte yine de her şey BOŞ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 yorum:

  1. çok geçmiş olsun cnm insan işte bu anlarda yeter ki sağlıklı olsunlar diye haykırmak istiyor.

    YanıtlaSil
  2. saol gülşahçım. evet sadece sağlıklı olsunlar gerçekten geri kalan herşey sağlığın yanında öyle önemsiz ki

    YanıtlaSil
  3. oy kiyamam kuzuma ya, cok gecmis olsun, Allah beterinden korusun yavrulari

    YanıtlaSil
  4. onlar tüm kötülüklerden korunsunlar

    YanıtlaSil
  5. İnsanın yüreği hop hop ediyor onlar oynarken..Ama engel olamıyoruz olmamalıyızda..Gerçekten düşe kalka büyüyorlar.Büyük tehlikelerden korumalıyız tabi.Onları rahat bırakmış gibi görünmeli ama bir reflex kahramanı olmalıyız.Tehlikeden kurtarmalıyız hızlıca:) Annelik zor zanaat:)

    YanıtlaSil
  6. ah ah hemde öyle zor ki anne olmak.

    YanıtlaSil