Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

18 Şub 2015

Kadına Şiddete Son,Eğitim Ailede Başlar...#özgecanaslan




Çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor. Aman nasıl olsa büyüyecek diyenlerdenseniz, evet çok kolay. Ama topluma karışacak iyi bir insan yetiştirmekse gayeniz çok zor.

Eğitim ailede başlar. Bir çocuğu çevresi elbet etkiler ama eğitimin temeli ailede verilir. Bizi rol model olarak alır ve yaşantısında uygular. Yeni yürümeye başlayan bebeğinize bakın; nasıl da sizi taklit ediyor değil mi? İşte tüm hayatı boyunca bizde gördüklerini taklit edecek evlatlarımız.

Günlerdir üzgünüz. 20 yaşında bir genç kız çok kötü ,canice bir şekilde öldürüldü. Ailesi nasıl dayansın bu acıya. Hafiflemesi imkansız olan bir acı yaşadılar.

En ağır cezalar gelsin ama toplumun zihniyetinin değişmesi şart. kadına bakış açısının değişmesi şart. Bu ülkede erkek çocuğunu paşalar gibi yetiştiren anneler aslında oğullarına en büyük kötülüğü yapıyorlar.

Sosyal medyada yazılanları görmüşsünüzdür. Oğluna çay istermisin, kızına çay koy diyen yazıları. En yakın çevremde bile öyle çok ki böyle aileler. Eğitim seviyesi değil aslolan. Zihniyet.

Sofradan kalkan oğlunuza tatlı da istermisin diye sorarken; kızınıza dönüp sofrayı kaldır demeyin. Bu denli ayrı yetiştirilmemeli erkek ve kızlar.  Bunlar basit ama toplumsal değişim için önemli argumanlardır.

Ben şanslı gruptaydım galiba. Annemle babam erkek kardeşim ve bana ayrı muamele yapmadı. Herkes odasını dağınıklığını toplamakla yükümlüydü." Asla sen kızsın sen yap" demediler bana. Annem çalışıyordu ve kardeşimin de benimde yaşımız küçük olsa da paylaştığımız sorumluluklarımız vardı. Babam tamirat işlerini yaparken birlikte baktık.  İşi kadın işi erkek işi diye ayırmadılar. Birey olarak tek başımıza ayakta durabilmeliydik. İkimiz de üniversiteyi dışarıda okuduk. Mutlaka zorlandık ama ayaklarımız üzerinde durmayı bildik.

Akşam Özgecan  ı katleden adamın annesini dinledim. "Ben böyle yetiştirmedim oğlumu "dedi. Sonra da hikayesini anlattı. Eşinden gördüğü şiddeti , kendisini kemerle dövdüğünü ve evlatları için buna katlandığını.Oğlu büyüdü ve evlendiği karısına babasında gördüklerini yaptı. Karısı " bana bir gün yüzü göstermedi" dedi.

Peki ya Özgecan ın annesi babası ? " Biz kızımızı sevgiyle büyüttük " dedi babası. Diğer yanda da böyle bir aile işte.

Bu sorunu kökten eğitim çözer. Hepimiz tek yürek olduk ve kadına şiddete son dedik. umarım toplumumuz farkındalıklarını arttırır. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 yorum:

  1. kadına değer vermeyen bir ailede büyüyen cocuk buyudugunde asla bir kadına saygı duyup deger vermez bu canide bunun örmeği işte olan gencecik sevgiyle büyütülen evlada oldu Allah ailesine sabırların en büyügünü versin.sana dun mail atmıstım canım gordunmu bilmiyorum

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle cnm kadına değer verildiğini görsün ki yavru büyüdüğünde değer versin. sabır diliyorum. acıları çok büyük. mailini bugün gördüm cnm sevgiler

    YanıtlaSil