Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

7 Oca 2015

Hastalıklardan Korunmak...


Kış pat diye geliverdi. Belki biz yaptığımız kışlık alışverişle kışa çoktan hazırız ama ya çocuklarımız. İlk defa kara dokunacak ve üşüyecek olan o minicik eller kışa hazır mı?

Anne olmak zor ama kış aylarında daha zor aslında. Hava dışarıda buz gibiyken çocuklarına hep bir kat fazla giydirmenin zorunlu duygusunu hissetmek belki de kışın annelik. Ama soğuk hava öcü değildir. doğru önlemleri alamıyor olmaktan korkmak gerekir.

Dışarıda kar yağarken kombiyi sonuna kadar açmak ,çocuğu kat kat giydirmek çok masum görünse de korkulması gereken kısım yerlerinde bir saniye durmayan bu miniklerin terleme ihtimalidir. Bu terleme olayı pek de masum değildir.

Çocuklarda pek çok hastalık üşüdüğü için değil, terleyip soğuduğu için görülür. Özellikle evin içinde evin ısısı iyi ayarlanmalıdır. Uzmanlara göre 21-22 derece sıcaklık ideal ısıdır. Yatana kadar evin içerisinde vızır vızır dolanan çocuğumuzun terlemesi kaçınılmazdır. Ev ısısını bu değerlerde tutup çocuğumuzu da normal şekilde giydirmeliyiz ki, terleyip hasta olmasın.

Yeni yürümeye başlayan bebeğinize doğru basması için ayakkabı giydirmek istemezseniz ,eski usul çift çorap ya da örgü patikler ayaklarını sıcak tutması için yeterli olur.

En önemli şeylerden biri de evi havalandırmak. Evet hava soğuk ama kirli hava soğuk havadan daha tehlikelidir. Bu nedenle hergün düzenli bir şekilde evi havalandırmaya özen göstermelisiniz.

Bunlar evin içinde alabileceğimiz önlemler. Peki ya dışarıda?

Hava soğuk diye çocuğu içeri hapsetmeyeceğiz ama saatlerce dışarıda  vakit geçirecek kadar da bilinçsiz olmayacağız.  Çocuğumuzu soğuktan koruyacak karı,yağmuru geçirmeyecek bot ve mont,atkı,bere ve eldiven taktığımız zaman dışarı da korkmadan vakit geçirebiliriz.

Çocuğu kış şartlarına uygun giydirip dışarı çıkardığımızda dışarıda mümkün oldğunca çok oyalanmamalıyız. eğer kar da oynamayı düşünüyorsanız bu süre 10-15 dakikayı geçmemelidir. Eğer başka bir mekana gidiyorsanız vardığınızda ortamın ısına göre çocuğun montu ,beresi hemen çıkarılmalıdır. Çocuk terlemesin ve yeniden dışarı çıkıldığında üzerine giydirdiklerimiz yetersiz gelmesin.

Yapmamız gereken çocuğumuzu iyi gözlemleyip,doğru şekilde giydirip ,doğru ortamları ayarlamak. çok da zor değil aslında.



Biz dün kar da çok güzel vakit geçirdik.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder