Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

8 Ara 2014

Öğretmemek Yanlış Olan...


Ahmet le bazı konularda anlaşamıyoruz. Mesela üzerinden çıkardığı gömleği ve çorabı kirli sepetinin içine atmak yerine yanı başına bırakması. Neden ? diyorum.Sepetin kapağını aç ve içine at , bu neden bu kadar sorun olsun ,neden yapılamasın anlayamıyorum.

Söylemekten yoruluyorum bazen ve o işi kendim görüyorum.Evet doğru değil biliyorum ama yapmak yaptırmaktan daha kolay geliyor bana o an için.

Uzun vadede çok can sıkıcı bir durum ama 35 yaşına gelmiş bir adama bunu benim öğretmem çok zor. Öğretemem.

Kocama bu yaştan sonra bunu öğretemem ama oğluma öğretebilirim. 35 yaşına geldiğinde banyodan çıktıktan sonra banyoyu temiz bırakmayı kirlilerini sepetin içine atmayı öğrenmiş olabilir.

Bu nedenle kolay olanı değil olması gerekeni yapacağım. Onu yapması için teşvik edeceğim. mesela 7 aylık olduğundan beri yemeğini kendi yemesi için ona fırsat sunuyorum. bunu giyinmesi ,kendi temizliğini yapması ve evin düzenini sağlayabilmesi içinde yapacağım.

Yani kocamda kolay olanı tercih ediyorum çünkü ona bunu bu yaşından sonra sürekli tekrarlamak beni gerçekten yoruyor. Ama oğlum için yapmaması değil benim öğretmememdir yanlış olan diyorum ve konuyu burada kapatıyorum. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 yorum:

  1. aynı mantıkla Yağız a yaklastım ve yagız hakkaten 3 yasına geldiginde anaokulunda katkısıyla her cıkardıgını katlayıp dolabına koyan kirlilerini sepete atan inanılmaz titiz bir cocuk oldu.Fakatttt 1 .sınıfa baslamasıyla o titiz cocuk kayboldu babam yapmıyor ben neden yapayım diyen bir cocuk geldi yani en basa donmus olduk cocuk ogretileni degil malesef ornek olanı dikkate alıyor bu durumda ben yine babayı itip kakıyorum bak sen yapmazsan cocuklarda yapmaz diye :) ama şu gercek odasına adım atılmayacak kadar dagınık olsada asla toplamıyorum eninde sonunda toplamak zorunda kalıyor.

    YanıtlaSil
  2. Korktum şimdi gülşah. Bizi örnek alıyorlar çok haklısın. Bir süre sonra gördüğünü yapacak. Ama yinede teşvik etmeli sanırım

    YanıtlaSil
  3. yok yok korkma zemini sağlam olduğu icin buyuduklerinde bilinc altı onlara annelerinden öğrendiklerini hatırlatır umudum cok buyuk :)

    YanıtlaSil