Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

29 Ara 2014

Diş Çıkaran Bebeğin Tek İsteği Anne Kucağıdır...



Ben dişlerimi çok geç çıkarmışım. Ömer Çağan da ilk dişini 9. ayının içerisinde çıkardı. Alt çenede tek bir diş. Bu dişte öyle çok huysuzluk huzursuzluk yaşamadık. 11. ayın içerisinde de üst iki ve alt çenede eksik kalan  diğer dişini çıkardı. Biraz huzursuzluk oldu ama çok sarsılmadık.

3 gün önce alt yan kesici dişimiz patladı. Üst damakta altta kabaran bir sürü dişimiz var. Canım oğlum ağzındaki savaşla mücadelede. Belli ki canı çok yanıyor.

Gece ağlayarak öyle sık uyandı ki. Bir uyanışında memeyi bile ağzına alıp ememedi. Can acısıyla ağladı. Kucağıma aldım sarıldım ve "geçecek hepsi merak etme " dedim. Sıcaklığımı hissedince sakinleşti. Bu arada baba koşarak dolaptan diş jelimizi getirdi. Sürmeye çalıştım ağzını elletmedi bile,zorla sürdüm.

Jel biraz rahatlattı da emdi ve uykuya geri döndü. Gece yanıma aldım. Oysa ki uzun zamandır ayrı odalardaydık  Canı yanıyor ve hal böyle olduğunda tek istediği anne sıcaklığı başka da kimseyi görmek istemiyor. Bu dönemi mecburen istediğini vererek atlatmaya çalışacağız.

Diş çıkarma belirtileri;

- Huysuzluk

- Uykusuzluk

- Yüzde kırmızı döküntüler

- İştahsızlık

-Ateş

- İshal

Bizde huysuzluk,iştahsızlık tavan yapmış durumda. Diğer belirtiler yok.  Bu dönemde ağrı ve huysuzluğu bir nebze giderebilmek için neler yapabilirsiniz;

- Buzdolabında soğutulmuş havucu çocuğun eline verebilirsiniz.

- Doğal diş jellerinden faydalabilirsiniz.

- Yemek yemek istemeyen çocuğu zorlamayın

- Oyunla ve temiz havaya çıkararak oyalayabilirsiniz. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 yorum:

  1. benim kızım 8 aylık ve 5 dişi çıktı bile :S Ay tümünü taamlicak bu hızla yaşına asdf :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sürü dişiniz var ne güzel. Yaşımızda sadece 4 dişimiz vardı :))

      Sil
  2. İnce ince kesip islattigim havlu parçalarını dondurarak çocuklara veriyordum..Bu dış ağrısını belli ki azaltiyordu..Bu yöntemin çok faydasını gördüm tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. hemen deneyeceğim çok teşekkrüler

    YanıtlaSil
  4. 1 haftadır 1-2 saatlik uykuyla duruyorum sabaha karşı 4-5 6 larda yatıyoruz gün içersindede mızmız sürekli ağlak kucağımdan inmiyor en sinir bozucu olanda sadece seyrediyorsun hiç bir şey yapamıyorsun ki

    YanıtlaSil
  5. Bizimde bu ara azılar zorluyorbu kış uykusuz geçecek anlaşılan

    YanıtlaSil