Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

26 Kas 2014

Bebeğinizin Ayına Göre Uyanık Kalabileceği Süreler...


Bebeklerin kaç saat uyuması gerektiği ile ilgili yazmıştım. Bebeğinizin ayına göre uyanık kalabileceği süreyi de bilirseniz ilk 6 ay pek de oturmayan uyku düzenini ufak ve minimal hesaplarla oturtmuş olursunuz.

Çocuğunuz uykuya dalmakta zorlanıyorsa iki nedeni olabilir;

1- Uykusu gelmeden yatırmışsınızdır.
2- Uyku saati çoktan geçmiştir.


Bebeğin hiperaktif yerinde duramaz bir hali varsa , mızmızsa ,ağlıyorsa  yada uykuya 1 saniye içerisinde dalıveriyorsa genelde ikincisi geçerli oluyor. Bazı çocuklarda sadece bu basit problem çözüldüğünde bile uyku kalitesinde artış gözleniyor. Bunun içinde çocukların yaşlarına uygun sürelerde uyanık kalması gerekiyor.

Her çocuk elbette aynı değil. ama aşağıda vereceğim süreler gerçekten de rehber niteliğinde. Çocuğunuzu gözlemleyerek  ve bu süreyi aşmamasına dikkat ederek kaliteli uyku uyumasına yardımcı olabilirsiniz. 

Bebeğiniz bu süreyi aştığında aşırı yorulacaktır. Bilirsiniz ki bizde aşırı yorgun olduğumuzda iyi uyuyamayız. Bu durum bebekler için de geçerlidir. Yani halk arasında yor ki iyi uyusun söylemleri doğru değildir aslında. Aşırı yorgunluk seviyesine geçtiği anda böbreklerden kortizol hormonu salgılanmaya başlar. Bu hormon bebeği aşırı hareketli yapar ve uykuya dalmasını güçleştirir.

Yeni Doğan: 50-60 dakika 
1 -2 Aylık: 1 saat / 1 saat 15 dakika
2- 3 Aylık: 1 saat / 1 saat 20 dakika
4-6 Aylık : 1.5 / 2 saat
7-9 Aylık : 2 saat 45 dakika / 3 saat 
10-12 Ay: 3 /4.5 saat
13 Ay + : 5/ 6 saat

Bir iki not:

- Çocukların sabah uyandıktan sonra ilk uykularına kadar uyanık kalma süreleri öğleden sonraya göre çok daha kısa oluyor. 

- Bebeğiniz gündüz kısa uyuyorsa, yorgunluk sorununu gece çok erken yatırarak çözebilirsiniz. Sanılanın aksine erken yattığı için erken kalkmayacak daha geç kalkacaktır. 

- çocuğunuzun ideal uyanık kalma süresi büyüdükçe değişir. Uyku emarelerini gözlemleyin. Büyüdükçe yavaş yavaş 10'ar 15'er dakika ekleyerek süreyi arttırın
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 yorum: