Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

28 Eki 2014

Bebekler Kaç Saat Uyumalı...


Çağan oğlan uyku sorunu olan bir bebekti. uykusunu alamayınca da huzursuz oluyordu haliyle. çok çok okudum uykuyla ilgili.

akşamları uzun uğraşlar sonunda engeç 20:30 da uyumuş olma durumunu hallettik. işte burada . ama ilk 3 ay kucakta azıcık azıcık kestiren bebekle 6 ay çok uğraş verdim. 6 aylık olduğunda tam anlamıyla düzenimizi kurdum diyebilirim. düzenimiz işte böyleydi.

tüm bunları yaparken bebeklerin uyuması gereken süreyle ilgili tüm yazıları okudum ve tüm tabloları inceledim. gündüzleri de en az uyuması gereken süreyi uyuyabilmesi için uyandığında da geri uykuya dalması için bebeğime yardım ettim. ve en önemlisi de o ay için mevcut kalabileceği uyanıklılık süresini aşmaması için özellikle özen gösterdim çünkü aştığında daha yorgun,daha huysuz ve daha zor uykuya dalan bir bebek oluyordu.

ilk 6 ay her nekadar kaynaklar karşınıza belli günlük düzen ve uyku süresi çıkarsa da slında pek bir düzen olmuyor en azından her bebek için olmuyor. o nedenle ilk 6 ay uyanık kalabileceği sürelere dikkat edip o süre dolmadan uyutarak günler geçiyor. aşağıda uyuması gereken süreleri yazıyorum. 


bebek ayGece uykusuGündüz uykusu
1 ay8.5 saat7 saat 
3 ay10 saat5 saat 
6 ay11 saat3.25 saat (3 uyku)
9 ay11 saat3 saat (2 uyku)
12 ay11.25 saat2.5 saat (2 uyku)
18 ay11.25 saat2.25 saat (1 uyku)





tek uykuyla kaç yaşına kadar devam edeceklerine de onlar karar veriyor. uyku anne içinde bebek içinde önemi çok önemli.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 yorum:

  1. ay bebeklerin hep uyku sorunu olur di mi. ah kardeşim yüzünden annemler ne çektiler bee :)

    YanıtlaSil
  2. Gaz falan yalan uykudur bebekteki asıl mesele

    YanıtlaSil
  3. Kizim 6. Ayina yakinda girecek. Su an saat 4.21 kendisi sarki soyluyor. Uyku gibi bir gundemi yok. 11 saat gece uykusu parcalarin toplami mi blok mu? Aksam erken uyutsak da bizim yatma vaktimize yakin uyaniyor.

    YanıtlaSil
  4. Kizim 6. Ayina yakinda girecek. Su an saat 4.21 kendisi sarki soyluyor. Uyku gibi bir gundemi yok. 11 saat gece uykusu parcalarin toplami mi blok mu? Aksam erken uyutsak da bizim yatma vaktimize yakin uyaniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 saat gece uykusu elbette kesintisiz olsun isteniyor ama her bebek bunu başaramıyor. o nedenle toplama bakmak lazım ve bu dönemlerde çok sık uyanması da normal

      Sil