Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

16 Eyl 2014

Bebekli Hayatınızı Kabullenin...


Herkesin başından geçermiş. başlarda boğulacak gibi olursun. işinizin başına dönün yada dönmeyin farketmiyor. çalışan anne için de ,çalışmayan anne içinde dertler bitmiyor ve aşağı yukarı aynı. ortak nokta herkeste aynı kendime ayıracak zaman bulamıyorum. çünkü artık hiçbir zaman gerçek anlamda yalnız olamazsınız ve olamayacaksınız. bence kötü bir durum değil bu getirdikleri,çok keyifli çok güzel.

En zor günler yavaş yavaş geride kaldı diye belki de böyle söylüyor olabilirim. bir bebek sahibiyseniz hayatınız artık eskisi gibi olmaz boyut değiştirmiştir.

öncelikle rahatlayın. evin düzeni ,temizliği evet önemlidir ama bebeğiniz varsa okadar da önemli değildir. herşey aynı anda mükemmel olamaz. eviniz temizlenir çünkü ve bir yandan da dağılmaya devam eder.

bebeğinizle eve kapanmayın. takın slinge yada koyun pusete dışarıda zaman geçirin. açık havada vakit daha çabuk geçer.

anne arkadaşlarınızla buluşun hemde sık sık. bir anneyi en iyi anne anlar. en iyi vakti de onlarla geçiririsiniz.

bebeğinizle oyun oynayın. evet sıkıcı gelebilir size ama bakın o nekadar mutlu oluyor. onu kurduğunuz oyunlara dahil edin.

bebeğinizi diğer bebeklerle karşılaştırmayın. her bebeğin vücudu,genetik özellikleri farklıdır. bazı bebek daha sakinken bazısı daha yaramaz daha huysuzdur. neden diye sormayın.

eşinizle çocuk hakkında heran tartışmaya hazır olabilirsiniz. olmayın, boşverin,duymayın. çünkü babalar da biryerinden olaya dahil olmak istiyorlar.başlarda ben sinirleniyordum hemde çok sinirleniyordum. ve sen mi bakıyorsun,ben annesiyim de demeye başlıyordum. artık sadece sinirleniyorum ve sonra unutup gidiyorum. ama HAKLISIN değil sadece HAKLI olabilirisn diyorum. o da bunu duyunca mutlu oluyor.

hayatınız sıkıcı gelebilir. önceden olsa cuma cumartesi akşamları evde durmazdınız değil mi? evet gerçek bu. ama birde şöyle düşünün.çocuklu evde her an bir aksiyon vardır. eğlence hiç eksik olmaz. o günkü eğlenceniz bebeğinizin ağzından çıkan ilk anlamsız heceler olabilir.

kocanızla kaçamak yapın. bebeği anneanne babaanneye verin 24 saat başbaşa uzaklaşın. ben bırakamıyorum eğer sizde bırakamayanlardansanız uyutun çocuğu eşinizle başbaşa iki sevgili gibi tv,bilgisayar,telefon olmadan  2 saat geçirin.

tüm bunlara rağmen ,arada kendinizi sıkışmış gibi,bunalmış gibi hissedebilirsiniz. içinizden kaçmak gelebilir. bunlarda normaldir. geçip gider. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 yorum:

  1. Yaşadığımız duygular...gel gitler...Hep derler ya bu kadar sevgisi olmasa dayanılır mıydı diye :))

    YanıtlaSil
  2. Sevgileri çok büyük. Onlarla hayat çok keyifli. Ama bizim gibi uzun yıllar evlilikten sonra çocuk gelince gelgitler kaçınılmaz oluyor galiba :)

    YanıtlaSil