Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

8 Eyl 2014

Bebeğinizi Temasla Büyütün...


Amerikalı ünlü pediatrist Dr. sears ın yazılarını okuduysanız, bunun  ne kadar önemli olduğuna dikkat çektiğini anlamışsınızdır.

Sears tarafından yürütülen çalışmalarda; bol temasla yetiştirlen çocuklar, sosyal ve duygusal yönden gelişirler,hem kendilerine hemde çevreye karşı güven duyan bireyler haline gelirler.

bunun için önemli birkaç ilke var.

- hamilelik dönemine ve bebek bekımına önceden hazırlanın

- bebeğinizin ihtiyaçlarına hassasiyetle yanıt verin

- bebeğinize herzaman yoğun ama dengeli bir sevgi gösterin

- pozitif disiplini benimseyin



aynı zamanda bu yaklaşımı benimseyen ailelere Dr. Sears çocukların ihtiyaçlarını karşılarken yaratıcı ve destekleyici olmalarını öneriyor.

Dr. Sears aynı zamanda bebeği taşımada sling kullanılmasını söyler. ona göre bebek bol bol kucaklanmalı,sarılıp sarmalanmalıdır.

bebeği sling ile taşımanın, bebekle koyun koyuna yaşamanın anne ve bebek için sayısız yararı var.

- bebeğini bol bol kucağında taşıyan annenin annelik hormonu progesteron daha fazla salgılanır. sonuç olarak süt artar,doğum sonrası depresyon daha az görülür.

- kucakta sling ile taşınan bebekler daha sakin yapıya sahip olur ve daha az ağlar. çünkü bebek annesine dokunur ve annesini hisseder.

- sosyal olarak daha erken gelişirler.

 sonuç olarak; bebeğinizi çok sevin, çok kucaklayın ,kucakta uyumasına izin verin, bol bol emzirin, bebeğiniz hep sizinle olsun. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder