Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

22 Ağu 2014

0-6 ay Bebek Oyuncakları ve Oyunları


Her ebeveyn bebeği ile kaliteli vakit geçirmek ister. gelişimine oyun ve oyuncaklar ile katkıda bulunmak ister. İlk aylar çok fazla seçeneğiniz yoktur aslında. bebeğiniz dünyaya alışma sürecindedir ,gaz sancıları vardır. Sonraki aylar oynamaya çalıştığınız poyunlar daha da keyifli hale geliyor ama tabii ki ilk aylarda önemli.

Bebekler gelişimlerini baştan ayağa doğru tamamlarlar. yani önce başlarını kontrol etmeyi öğrenirler. Gözleri ile takip etmek gelişimlerinin ilk aşamasıdır. sonra seslere tepki vermeye başlarlar. mimikleri izlerler ,gülümser ve ses çıkarırlar.



sonra üst vücudunu hareket ettirir. üçüncü aydan sonra karnının üstünde döner,ayaklarını tutmaya çalışır türlü şirinlikler yapar. altıncı aya doğru oturur ve glişimleri bundan sonra emekleme,sıralama ve yürüme diye devam eder. bebeğinizn gelişimini destekleyici oyunlar için bu gelişip aşamalarını bilip bunları geliştiri oyunlar oynamalısınız.

bizim ilk oyuncağımız çıngırağı olan bir aslan ve çekince titreyen zürafa idi. ancak yalnızca oyuncakla bebek gelişiminin desteklendiğini ben düşünmüyorum. sizin bebeğiniz ile konuşmanız, ona olup biten olayları anlatmanız tepkilerine anlaşılır şekilde karşılık vermeniz ve yerde vakit geçirerek kaslarını geliştirmesine ve vücudunu tanımasına destek olmanız çok çok daha önemlidir.



park yatakta asılı duran oyuncaklarıda bacaklarını kaldırmaya çalıştığı sıralarda oldukça ilgisini çekti. bende asılı duran herbir hayvan için bir şarkı uydurdum ve hayvan seslerini de işin içerisine katarak eğlenceli bir hale getirdim.

aslında ilk 6 ay genelde şarkı söyleyerek ve şarkılarda oyuncakları kullanarak vakit geçirdik. uyku esnasında masal anlattım bol bol. verde yüzükoyun yatırara kaslarını geliştirmesine katkıda bulunmaya çalıştım. 

oyun halısını 2 aylık olduğun da aldık. gün içerisinde 10-15 dakika oyalandı. oyuncakları yakalamaya çalıştı ve oyuncakların çıkardığı sesleri ışıkları takip etti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder