Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

27 Mar 2014

Özenli Anne....

Başkalarına göre pimpirik fazla üstüne düşen bence belli noktalara önem veren, olması gereken şeyleri uygulayan bir aneyim.

Çocuk yetiştirme konusunda her annenin doğrusu farklıdır. Ancak bazı doğrular vardır ki bunlar herkes için aynıdır. Örneğin çocukların abur dünür yemesi,minicikmidelerini cinsel çikolataya doldurmaları doğru değildir. Cinsi çocuğun bilmesine gerek yoktur bence. Bu nedenle öncelikle kendinizi düşünmeyin eve almaktan vazgeçmeniz gerekir. Nedir benim dikkat ettiğim konular.

TV IZLEME DURUMU:

Herkes aman ne olacak baksın,bir ışık renk tv onun için,onada ihtiyacı var gibi şeyleri çok duyuyorum.
Çökmüş gerekli küçücük bebek hatta iki yaşına gelmemiş bir çocuk için tv. Bence değil,hemde hiç değil.e kadar geç tanıştırsa kadar iyi olacağını düşünüyorum ve bu nedenle bebeğimde ilgilenmek yerine tv açmıyorum. Ayrıca bebeklerin beyinleri bizden çok farklıdır. TV de çok hızlı akan görüntüleri anlamlandırmamız bir bebek bir nevi şok yaşar beyni. Yapılan araştırmalarda bu durumun otuzum,hiperaktivite ve havaleye neden olduğu görülmüş. Sizin çocuğunuza birşey olmamış olabilir. Bn doğru bulmuyorum.

UYKU DURUMU :

Bence bebeklerin ve çocukların beslenme kadar uykusunu alması,uyku düzeni olması çok önemli. Bebekler ve çocuklar uyuyacak büyür. Büyüme hormonu uykuda salgılarım. Özellikle gece uykusunda 22:00.  05:00. Arasındaki saatlerin uykuda geçirilmesi çok önemlidir. Düzenleri, rutinleri önemlidir. Anne baba buna göre kendilerini ayarlamalıdır. Birlere bozulduğu çok şey oluyor.

Akşam geç yatır sabah geç kalksın anlayışı doğru değildir. Yani bizde hiçbir zaman öyle olmadı. Kaçta yatarsa yatsın kurulu saat gibi hep aynı zamanda uyandı.

Çocuğu çok yöremi gece uyanmasın inanışı vardır birde. Siz çok yorgun olduğunuzda iyimi uyuyorsunuz. Elbette hayır. Uykuya dalmamız bile oldukça zor olur. Bebekler ve çocuklar içinde durum aynıdır. Vücut aşırı yorgunluk ve uyku saat inin geçmesi durumunda kortizol adı verilen stres hormonunu salgılar. Bu durumda bebeğin gerginleşmesine neden olur. Zor uykuya geçer ve kaliteli bir uyku uyuyamaz.


Bence bunlar önemli detaylar. Bebek sahibi olunca bebeğimizin düzenine göre yaşamaya birazda alışmak gerekiyor galiba. Hala gündüz için süper bir uyku düEnimiz yok aslında saatlerimiz belli ama herAöan böyle uzun uykular uyumak istemiyor Ömer çağan.dolayısıyla düzenimiz bozulabiliyor. Ama ben yinele saatlerine dikkat ediyorum. Uyandığında uykuya devam etmesine yardımcı olmaya çalışıyorum.

Gece uykularımız her zaman daha iyi oldu. Halada öyle ve artık daha kısa sürede uykuya geçebiliyor. Ritüellerini uyguladığımda uyuması gerektiğinin farkına vardı. Biraz emek harcayarak düzen kurabiliyoruz sanırım.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder