Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

24 Şub 2014

Emzirmenin Faydaları


Anne sütü mucizedir. bebekle anne arasındaki bağı arttırır. emzirmek dünyanın en güzel eylemidir.

bir annenin bebeğini besleyebiliyor olması ve bebeğiyle ten tene teması ile arada kurulan o mükemmel bağ.  ilk başlarda 24 saat meemde duran bir bebek uykusuz geceler belki size çok zor gelecek ama emzirmenin keyfini çıkarmaya başladığınızda hiç bitmesin isteyeceksiniz.

duygusal yönü bu kadar güçlü olan bir eylemin elbette bebek ve anne içinde sayısız faydaları var. 

hiçbir mama anne sütünün yerini tutamaz. anne sütünün bebeğinizin ihtiyaçlarına göre içeriği ve besin değeri değişmektedir. anne sütünün sindirimi kolaydır bebeğinize mamaya göre daha az gaz yapar.

anne sütü beyin hücrelerinin büyümesini destekler sinir sisteminin gelişimine fayda sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

anne sütü ile beslenen bebeklerde şişmalık obezite görülmez. ileriki yaşlarda kalp damar hastalıklarına yakalanma riski azalır.

anne sütü kemik ,kas vebeyin gelişimini destekler. en az 6 ay anne sütü alan bebeklerin daha zeki olduğu ispatlanmıştır.

hazır mamayla beslenen bebeklerde üst solunum yolu ve bağırsak enfeksiyonları daha çok görülür.çünkü anne sütünde bulunan bazı antikorlar bebeği enfeksiyonlardan korur.

emzirme anne içinde çok faydalıdır. rahmin kasılmasını sağlayarak eski haline dönüşünü hızlandırır. sizi meme ve yumurtalık kanserinden korur. doğum sonrasındakş kanamaların erken kesilmesini sağlar.

bol bol emzirin. sütünüz bol bol olsun. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder