Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

8 Haz 2016

Tuvalet Eğitimi...Sokaktaki Son durum Çözülen Sorunlar...






Son tuvalet eğitimi yazımda   sıkıntılarımızdan ve Ömer Çağan ın ısrarla tutmasından bahsetmiştim.

Bol konuşma ile sorunu  zamana da yayarak büyük oranda çözdük ama hala dışarıda asla yapmak istemiyordu.

Bir kaç sefer lazımlığını da yanımıza aldık ve öyle çıktık çişi geldiğinde de lazımlığına yaptı ama biliyorsunuz ki bu da hiç öyle kolay birşey değil. Potette portatif lazımlıkta Ömer Çağan için yeni bir yerdi. Malesef o süreçte bizim hayatımızı kolaylaştırmadı.

Pet şişe erkek çocukları için dışarıda büyük rahatlık. Ama gel gör ki yerini yadırgayan sevgili oğlum için bu rahatlıktan bahsetmek imkansız.

İtiraf ediyorum mecbur kaldım ve babayla birkaç kere tuvalete girmesini sağladım. İki kere izlediğinde de bizim hayatımız değişti. Herhangi bir tuvalete ayakta tuttuğumda ve pet şişeye de yapmaya başladı. Kocaman bir oh çektik.

Kaka kısmı da uzun konuşmalar sonucunda bir daha krize dönüşmeden çözüldü. Her kaka yapışında onu tebrik ettim. Kakasıyla vedalaşmasını sağladım ve hep " Bak ne güzel rahatladın. Sen büyüdün artık " gibi telkinlerde bulundum.

15 gün sonunda oldukça yol katetmiştik ve 1 ay sonra krizlerimiz bitti. Şimdi sorunsuz bezsiz günlerimize devam ediyoruz.

Eğitime başladığım günden itibaren gece de bez bağlamadım. Ama öncesinde hep kontrol etmiştim ve zaten kuru kalıyordu. Bir kaç kaza yaşadık ancak gece eğitimi bizim için çok sorun olmadı. Çünkü zaten kuru kalabildiğinde eğitime başlamıştım bu nedenle o da gereksiz özgüven kaybı yaşamadı.

Erkek çocuk olmanın en avantajlı yanı dışarıda minimum temasla tuvaletini yapabiliyor oluşu. Pet şişeleri mümkün olduğunca biriktiriyoruz. Trafikte ya da wc bulamadığımız her yerde imdadımıza koşuyor.

Dışarıda ki tuvaletler gerçekten pis. Çocuğu oturtmadan önce dezenfekte etmek gerekiyor. Bu nedenle ben oturtmuyorum elimden geldiğince. Biberon vs. konusunda hiç hijyen takıntısı olmayan ben iş tuvalete gelince ciyak ciyak elleme dokunma diye bağırırken buluyorum kendimi.

Son düzlük maceralarımız da böylece tamamlandı. Önümüzdeki günlere bakacağız. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 yorum:

  1. Biz de bu sene başlayacağız. Ben de hazır olmasını bekliyorum. Pet şişe kesinlikle kurtarıcı!
    Geçmiş olsun, darısı başımıza diyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. size de kolay gelsin şimdiden. çok teşekkürler

      Sil