Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

23 Haz 2015

18-24 Ay Oyun ve Oyuncaklar....


2 yaş asabiliğini azaltmanın en iyi yolu çocuğu doğru oyunlarla oyalamaktır.



Şimdi yaz olduğu için mümkünce sokakta atlayıp zıplayarak enerjisini boşaltmalı ki akşam olduğunda asabi yerine sakin bir çocuğunuz olsun.

Ömer Çağan da yaz döneminde dışarıda olmaya iyice alıştı. Her sabah ve akşam üzeri mutlaka dışarı çıkıyor. Çeşitli sebeplerden geç kaldıysak çıkmaya kapının dibinde ayakkabıları ile beni dışarı çıkar diyor.

Tüm bunlara alışınca kışın evde daha fazla zaman geçirmek zorunda kalınca nasıl zaptedeceğim küçük beyi bilmiyorum.

2 yaş civarındaki asabi bol yetenekli ve bağımsızlıklarını her geçen gün daha fazla ilan eden bu kuzular nelerden hoşlanırlar? tırmanmak,atlamak ,koşmak en baştaki aktivitelerimiz bu ara. Elbette el becerilerini ve ince motor gelişimlerini de desteklemek gerekiyor bu dönemde. Ellerine çatal kaşık ve bardak vererek bunları kullanmaya teşvik etmek , şişe kapaklarını açıp kapattırmak gibi aktiviteleri bol bol yaptırmak gerekiyor. 

Ek gıdaya geçtiğimiz süreçten bu yana BLW ile devam ettiğimiz için Ömer Çağan dökmeden doğru bir şekilde çatal kaşık kullanabiliyor artık.

Birde bu dönemde yaratıcıklarını destekleyecek oyun ve oyuncaklara yönelmek gerekirmiş.

- Yavaş yavaş sosyal oyunlara geçiş yapmaya başlarlarmış. O nedenle yaşıtlarıyla sık sık bir araya getirmek gerekirmiş.

- Kendi başlarına oyun süreleri artarmış ve bu dönemde puzzle  lara yönelmek gerekirmiş.

- Kalem kullandırmak gerekirmiş. Ben Ömer çağan ı kalem ve boyalarla bu dönemden çok önce tanıştırdım. Evde bir boya köşemiz var. Sulu boya,mum boya , parmak boya ve kuru boya kullanıyoruz. Kalemi güzel tutup anlamlı şekiller çizmeye çalışıyor. Yaptığımız resimleri de evde astığımız bir duvarımız var. Sergimize bekleriz :)

- Legolar bu dönemde oldukça ilgilerini çekermiş ve hayal güçlerini geliştirmek için lego ile oynamaya da teşvik etmek gerekiyor.

Yani bu dönemde çocuğumuzun fiziksel gelişimini desteklerken aynı zamanda beyin gelişimi ve yaratıcıklarını da geliştirecek oyun ve aktivitelere zaman ayırmalıymışız.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 yorum:

  1. çalışıyor olmamıza rağmen herşeye vakit buluyoruz ya tebrik ediyroum o yuzden kendimizi :)

    YanıtlaSil
  2. çalışan anneler bazen daha bir yetişir oluyor herşeye galiba

    YanıtlaSil