Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

30 Nis 2015

Bebekten Sonra Özledikleriniz....


Eşimle 19 yaşında üniversitede tanıştım. Tam 6 sene flört ettik.

Flört de neler yapılır. El ele tutuşmak,sinemaya gitmek,mum ışığında yemek yemek gibi aktiviteleri bol bol yaptık ve bunlardan sıkılınca evlenmeye karar verdik.

Evlenince de kendi kendimize dedik ki  bol bol gezelim güzel vakitler biriktirelim. Öyle de yaptık. 5 sene deli gibi gezdik kafamıza göre takıldık.  Ve galiba bunlara da doyduk bebeğimiz olmasını istedik.

Hal böyle olunca eski yaşantıma dair deli gibi özlem duyduğumu söyleyemem. Elbette kafama eseni yaptığım , içki masalarında dostlarla sabahlara kadar sohbet ettiğim günleri gülümseyerek anımsıyorum. Ama artık 30 lu yaşlardayım ve daha rafine şeylerden mutluluk duyuyorum. Elbette oğlum doğduğu için kısıtlanıyorum ama deli gibi özlem de duymuyorum.

Oğlumdan önce neler yapardım.


  1. Tatilimde bol bol yüzebilirdim. Oysa şimdi bir bebeğim var. Ancak ona babası bakarken yüzebiliyorum.  Bunun da keyfini en fazla 2 dakika sürebiliyorum. Sonrasında oğlumla beraber yüzmek hevesi sarıyor gene beni ve yine başım suyun dışında  deniz sefaları başlıyor.
  2. Hobilerime eskisi kadar vakit ayıramıyorum. Olsun varsın, hobi dediğin zaten az zamanını ayırdığında kıymetli olur.  Elimdeki bir fincan çay bile ayrı bir lezzetli geliyor o kısıtlı dakikalarda :) Ayrıca oğlum sayesinde başka hobiler ediniyorum: İşbu blog gibi :)
  3. Çaydan bahsetmişken: oğlum doğduktan sonra ancak sınırlı dakikalarda sıcak içecek içebiliyorum. Zira oğlum her an beni uzun süre oyalayabilir ve çayım soğuyabilir. Soğuk çay ve kahve içmek artık çok olağan benim için
  4. Yemek yapmak ve yeni tarifler denemek için çok zaman ayıramıyorum artık. Ama bu arada hızlı ve sağlıklı yemekler yapmayı öğrendim (oğlum da artık bizimle yiyor ya?). Ayrıca egzantrik yemekler deneyemiyor olsam bile oğlumun yemesini tercih edebileceğim şekersiz kekler,kinoalı kısırlar gibi tarifler deniyorum. 
  5. Eşimle baş başa yaptığım her şey daha kıymetli artık. Çünkü Ömer Çağan uyanıkken yapamıyoruz. Eğer oğlum erken uyumuş ve ben bu arada eşimin sevdiği atıştırmalıklardan  yapabilmişsem; hemen yayılıp keyif moduna geçiyoruz. Mutluyum ben bu durumdan.
  6. Bebeğimin ilk aylarında tuvalete gitmek, kremlerimi sürmek, duş almak, dişlerimi fırçalamak tamamen bir lükstü. Ama o da bir dönemmiş, geçti gitti. Şimdi oğlum 18 aylık ve rahatım çok şükür. Sabah uyanıp birlikte yüzümüzü yıkıyoruz, kremlerimizi birlikte sürünüyoruz, dişlerimizi birlikte fırçalıyoruz. Sayılı günler çabuk geçiyor. 
  7. Bebekli ev dağınıktır derler. Aslında bakan göze göre değişir. Bütün evi oğluma göre dizayn ettim ve her şeyin yerli yerinde durmasına özen gösteriyorum. Böylece oğlum nereyi elleyip nereyi ellemeyeceğini biliyor. Aradığını hemen bulabiliyor. Umuyorum ileride oynadığı şeyi yerine koymayı da öğrenir ki ara ara oyuncaklarını topluyor ve ben çok mutlu oluyorum.
  8. Artık elimi kolumu sallaya sallaya avare dolaşamıyorum yollarda. Elimde bir puset veya kucağımda bir bebek oluyor. 
  9. Eskiden eşimle gezerdik, şimdi oğlumuzla geziyoruz. Ha, elbette yolculuklar biraz daha uzun sürüyor ama sırf bu nedenle daha dikkatli ve tehlikesiz oluyor. 
  10. Arkadaşlarımla eskisi kadar sık muhabbet edemiyorum. Ama zaten artık eskisi kadar da çok konuşmuyorum. Dinlemeyi daha çok sever oldum. Öncelikle oğlumu, sonrasında da kendi iç sesimi dinler oldum. 
  11. Her sabah erken kalkıyorum.Pazarlar da  dahil. Her gün 10 saatten az uyudu mu ya da gece bir kere bile olsun uyandı mı kendisini uykusunu almamış sayan ben geceleri kendi kendime 3-4 defa uyanıp etrafı dinleyip tekrar uyuyorum; sabahları oğlum uyuyor olsa bile 7'de gözlerimi açıyorum. Üstelik eskisinden de daha dinamiğim. Ondan başka hiç kimse bunu yapamazdı. Yatak sefalarını özlüyorum elbette ama artık yatakta oğlumla yuvarlanıyorum ve onun minik ayakları bacaklarımın arasındayken uykuya dalıyorum ya da yatakta meme keyfi yaparken ona güzel şeylerden bahsediyorum.
  12. Eskiden yemek masasında oturmaya bayılırdım. Şimdi ise ne yediğimi bile anlamıyorum. Yediklerimi hızla tüketiyorum, bir yandan da oğluma yedirmeye çalışıyorum. Veeee hızla kilo veriyorum :)  Sağ olsun bol hareketli oğlum.
  13. Kendimi şımartırdım eskiden bol bol. Cilt bakımına, masaja, kuaföre, maniküre giderdim; banyo sonrasında uzanır bir sıcak kahve içerdim. Gene yapıyorum bunları ama kısıtlı zamanda koştura koştura. Olsun varsın, bu da bir dönem sanırım. İleride bu günleri bile özleyeceğim
  14. Eskiden takip ettiğim diziler vardı. Ne çok zamanım varmış ve bol zamandan ne yapacağımı şaşırmışım. Şimdi zamanım olsa da o dizilerden zevk almıyorum artık, çünkü elimdeki bu dar zamanda yapmak istediğim daha güzel şeyler oluyor çoğunlukla. 
  15. Eskiden spontane yaşardım; ayrı bir zevki vardı. Şimdi çok planlı programlıyım; kendime inanamıyorum ama kendimle gurur duyuyorum. Annelik her gün yeni bir şeyler öğretiyor insana...
  16. Acemi annelik günlerimde "Ben de sıkıştım diyerek tuvalete koşmak, ana haber bültenini izlemek, Türkiye politikasını takip etmek, işimin başına dönmek istiyorum" diye ağlamışlığım vardı. Oysa şimdi yemişim Türkiye politikasını diyorum. Şu anda yaptığım işten daha önemli bir iş de yok; her şey bekler, insan yetiştirmek işi bekleyemez.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 yorum:

  1. Merhaba,

    Blogunuzu daha yeni keşfettim ama samimi duygularınıza ortak oldum her postta :) 16. Maddeye bayıldım ''yemişim Türkiye politikasını diyorum. Şu anda yaptığım işten daha önemli bir iş de yok; her şey bekler, insan yetiştirmek işi bekleyemez.''

    takibe aldı sizi de beklerim bloğuma :)

    Sevgiler,
    http://yenihayatiminilkgunu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. merhaba,

    tatlı düşüncelerin için çok teşekkürler. takipteyim

    YanıtlaSil