Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

14 Oca 2015

Yaşadıklarımdan Öğrendiğim,Çocuğuma Öğreteceklerim...



Sizin de çevrenizde vardır. İnsanları ötekileştirenler ve "onlar" diye bahsedenler. Diğerleri yapanlar.

Oysa nerede dünyaya geleceğini,dinini,ırkını kim seçiyor kim belirliyor.

İnsanlar kendileri seçmedikleri şeyler nedeniyle farklılaştırılıyorlar.

Oysaki "hümanizm" diye birşey var ve şaşırtıcı olan buna en yakın din -islamiyet-.

Anne olduktan sonra hayata böyle bir pencereden bakarken , oğluma neyi hangi sıralama ile öğreteceğimi de öğrendim aslında.

Siz yetiştirilirken belki de çok duydunuz ; "çocuklar herşeyi sormazlar" diye ama ben çok iyi biliyorum ki çocuklar çok soru sorarlar.

Oğlumun insan sever bir insan olması için elimden geleni yapacağımı biliyorum. Karşısındaki kişiye baktığında önce onun insan olduğunu görmeyi bilsin istiyorum.

Onu fanatizmden uzak ama inandığı şeyi savunabilecek biri olarak yetiştirmem gerektiğini öğrendim. Hiç birşeyin insan hayatından önemli olmadığını bilmeli ama gerektiğinde idealleri için de savaşabilmeli.

Gücün düşünebilmek olduğunu öğretmeliyim. Yalnızca başkasından daha iyi düşünebildiğinde ondan üstün olacağını bilmeli. Paranın,silahın,dinin,ırkın,milletin değil kim olduğunun onu güçlü yapacağını öğretmeliyim.

Hatasını kabullenmeyi öğretmem gerektiğini biliyorum. Her insanın hata yapabileceğini "evet hata yaptım yapmamam gerekiyordu" diyebilmenin büyük bir erdem olduğunu anlatmalıyım.

Ona dünyanın merkeziymiş gibi davranmamalıyım ki kendisini gereğinden fazla önemsemesin. Hiçbir kadının kendisinden daha az insan olmadığını öğretmeliyim.

Ülkesini ve bu ülke de birlikte yaşadığı insanları çok sevmeyi öğretmeliyim.

İnsanları neye inandıklarına göre değerlendirmemeyi öğretmeliyim.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 yorum:

  1. Yazilarinizin her birini zevkle okuyorum, her konuya deginerek detaylari cok guzel yakaliyosunuz. Anne bebek blogu adina harikasiniz :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için sevgiler

    YanıtlaSil