Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

23 Eki 2014

Ev Yapımı Lor Peyniri...


Ek gıdaya geçtiğinizde doktorunuz kahvaltı için size tuzsuz peynir önerebilir . Bazı doktorlar ne yazık ki labne peynirleri öneriyorlar. içlerindeki katkı maddeleri çok fazla bunun yerine güvendiğiniz bir peynirin akşamdan tuzunu alarak vermeniz daha doğru olur.

ben evde kendi yaptığım peyniri veriyorum hala. 15 günde bir yapıp bazen haftalık yaparak sabahları tüketiyoruz. yapımı çok basit aynı zaman da da bebeğinize güvenerek verebilirsiniz.



Ben sütü evde kendi mayaladığım yoğurtla kestiriyorum. güvendiğim bir yerden aldığım sütü kullanıyorum. günlük sütle de yapabilirsiniz. pastörize sütle hiç denemedim.

- 1 lt. süt için 1 kaşık yoğurt kullanıyorum.

-  Sütü kaynatıyorum. kaynamaya başladığı anda yoğurdu ilave ediyorum ve karıştırıp kaynamaya bırakıyorum. bir süre sonra süt kesilmeye başlıyor. 5-10 dakika düşük ısılı ateşte kaynatıp altını kapatıyorum.

- süzgeç ve tülbent ile (sadece süzgeçle de süzebilirsiniz) süzüp soğumaya bırakıyorum

- lor peyniriniz hazır afiyet olsun. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 yorum:

  1. çok daha mantıklı her yogurt mayaladığımda bende yapıyorum hatta fazla yapıp dondurucuya atıyorum hem basit hem katkısız hemde kolay :) daha ne olsun

    YanıtlaSil
  2. En önemlisi içimiz rahat :))

    YanıtlaSil