Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

10 Eki 2014

Bebek Gelişiminde 11 Ay...


Ömer çağan yürüyor. bu ay hayatımızdaki en önemli gelişme bu oldu. 20 eylülde ilk minik paytak adımlarını attı oğlum. aslında dengede durma ve tek adım atma çok önceden hayatımızda olmuştu. 9 buçuk aylıkken ama bunun ötesine geçememiştik. belki kendine yeterince güvenmemişti minik adamım.

ama şimdiki farklı bildiğin yürüyor ballı mucizem. tek elimden tutup bütün evide dolaşmak istiyor.

bu ay Ömer Çağan bağımsızlığını ilan etti ama beni kendisine bağımlı kılmak ta istedi. istediği yere,objeye ulaşmak için herşeyi yapıp ,direnip,inatlaşmaya başladı.yanından ayrılmama katlanamamaya başladı. ille dipdibe olalım istedi ve yanyanaykende  gelip kucağıma sürekli bana sarıldı ve başını göğsüme yasladı.


oğlum kendini çok güzel ifade edebilen bir bebek olduğundan paylaşımlarımız da arttı bu ay. zor günler bir şekilde geçiyor işte. artık farkındayım en zor zamanları geride bıraktım ve bundan sonra bebek büyütmenin keyifli günlerini yaşayacağım. bu ay daha fazla gözlem yapmaya başladı. neler yaptığımı aletlerini asıl kullandığımı dikkatle inceliyor ve kendi de aynılarını yapmak istiyor.

aynı zamanda içinde kendisinin olmadığı gülüşmelerde yanımıza gelip gülücük atıyor. artık gerçek bir taklitçi olduğunu da bu ay kanıtladı.

ayrıca bu ay 3 diş birden geldi. altta tek kalan dişimizin yanı ve üst iki dişimiz çıktı. huysuzluk en üst seviyedeydi.

dil gelişimi bayağı ilerledi. çıkardığımız seslerin aynılarını çıkarmak için çabaları da arttı.

aynı zaamanda bu ay heryere tırmanmaya başladı. koltuğa tırmanıp yatağının içine giriyor. koltukların üstüne  çıkıyor.

gece hala uyanıyor. bazen sabahın köründe kalkıyor,gündüz hala iki uyku uyuyor ama uykuya dalışlarda bu ay çok zorlanmaya başladım. yarım saat kırk dakika uyku sonrası daldığını görebiliyorum.



ve bu ay Ömer Çağan dans etmeye başladı. müziğin sesini açınca popo ve kollarıyla kendince figürler deniyor. ve kendi kendini alkışlıyor.

internetten 11 aylık bebek gelişimi

- saklanma ,bulma ve top atma oyunlarını çok sever

- ayakta duruken düşmeden oturabilir

- kitap sayfalarını çevirebilir

- kutu kapağını kaldırır

- ayakkabı ve çoraplarını çıkarabilir

- kaşığı ağzına götürebilir

- ritmik sesleri ve yüz ifadelerini çok rahat taklit eder


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder