7 Mar 2014
Ağlayan Bebeği Sakinleştirmenin Yolları....
Elbette bebekler nedensiz ağlamazlar. en nedensiz olanı sanırım kucak için olan ağlamalardır.
bebekler çevreleriyle mırıldanarak,gülümseyerek ve ağlayarak iletişi kurarlar. ikisi mutluluk anlarında olur, sonuncusu sıkıntılı mutsuz zamanlarda olur ve bunun sebebini bulmaya çalışırız.
ömer çağan çok ağlayan bir bebek oldu. doğduğunda da çok ağladı sonrasında da hoşuna gitmeyen bir durum varsa eğer ağlayarak kendini ifade etti. peki ağlama anında ne yapmak gerekir;
- giysilerini tammen çıkartın. eğer bunlardan rahatsız ise etiketi canını yaktıysa bezi sıktıysa sorun çözülecektir. sorun bunlarda değilse çıplak kaldığı için bebek yinede keyiflenecektir.
- pişik yada tahriş varmı kontrol etmek gerekir. eğer bunlar varsa zaten soyunduğunda da susmaz. poposuna koltuk altına boynuna bakmak gerekir eğer varsa da pişik kremi sürmelisiniz.
sorun bunlar değilse gazı olabilir. gazını çıkartmayı deneyebilirsiniz. ilk 3 ay ağlamalar genelde gazdan oluyor gaz çıkarsa da kısa süreli rahatlayabiliyorlar. bebeği omzunuza alıp sırtına vurarak ve sizde bu arada dizlerinizi büküp açarsanız hem gazı çıkar hemde sakinleşir. bebeğin bacaklarını karnına doğru çekip karnına masaj yaparak gazını çıkartabilirsiniz. çok ağlıyorsa kucağınızda hafif sallayarak sakinleşmesine yardımcı olabilirsiniz.
gazı çıktığında hala ağlıyorsa emmeye devam etmek istiyo olabilir. ömer çağan genellikle böyle yapardı.
uykusu gelmiş olabilir. emerken poposuna vurup şşşşşşt deyip uykuya geçmesine yardımcı olabilirsiniz.
eğer biranda bağırıyorsa hemen bezini açıp çişini yaparken kontrol edin. idrar yolu enfeksiyonunu bu sayede yakalayabilirsiniz.
emmek istiyor ama emmiyorsa burnu tıkalı olabilir ağzının içinde yara olabilir. kontrol etmek gerekir.
çoğu zaman sarılmak ,konuşmak işe yarar. krizin boyutuna göre bebeğe göre zamanla kontrol altına alınabiliyor.
sevgiyle kalın....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder