Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

28 Eki 2014

Kış,hastalık,bebek değil Çocuk olma Adımları...


Ömer Çağan neredeyse bir buçuk aydır yürüyor. minik korkak adımlarla başlayan ve yan odaya elimizden tutmadan gitmeyen yürüme hikayemiz ; kendine aşırı güven ,yürümeye aşık olma ve arkasına bile bakmadan koşma olarak devam etmekte.

Geçen hafta Bursa da havalar güzeldi. özellikle haftaiçi. birkaç gün lodos oldu ama genel olarak cumartesiye kadar güneş yüzü gördük. kuzu yürüdüğü içinde onu içeride zaptetmek artık imkansız. enerjisini bir türlü boşaltmak istiyor ve ev ona dar geliyor. ne kadar tehlikeli iş var onları yapmak konusunda direnme peşinde.

geçen hafta güneşi görünce aldım onu öğleden sonraki zamanımızı dışarıda çimlerde koşarak geçirdik. diyorum ya yürümeye aşık oldu çocuk.hal böyle olunca dışarı da da arabasında tutamıyorum. doğayla içiçe olmasından asla şikayetçi değilim, böyle olması gerektiğini düşünüyorum.

şimdi yağmur ,çamur kış kapıda evde olacak aktivitelerde biryere kadar bizi oyalayacak. kışı nasıl geçireceğiz şu an itibariyle gerçekten hiçbir fikrim yok.

biz böyle güneşli son günlerin tadını çıkarırken cumartesi hava bozdu. azı dişlerimiz bu aralar ara ara zorluyor. cuma akşamı da hafif ateş oldu. ama genel hal durum güzeldi ateşte 37,7 yi geçmedi. 

cumartesi bir grup buluşmasında olunca baba da dışarıda o soğuk rüzgarlı hava da oğluyla vakit geçirmek isteyince sıkı giydir demelerime abartmaya gerek yok diye yanıt verince Ömer çağan hafif soğuk aldı malesef. tamda doğum günü üstü.

kardeşim 31.ekim günü asker. Samsun a gidiyor.cumartesi akşamı nıgtout yaptık ve eve dönünce Ömer çağan ın sesinde çatallık olduğunu öğrendik. baba" keşke bugün o halde çıkarmasaydım "" dedi ama iş işten geçmişti.

gece hafif ateş oldu yine soydum rahat uyudu ama ertesi gün öksürük başladı. ben genel durumu izlemeye devam ettim halada ediyorum işte. ilaçlar hakkında düşüncelerim belli. gerekmedikçe kullanmıyorum ateşten aşırı yüksek olmadığı sürece müdahale edecek kadar korkmuyorum. 

doktor telefonda hafif boğaz enfeksiyonu dedi. 5-6 güne geçecek. bol bol emzirme ,bol sıvı alımı,ve besleyici çorbalarla günümüzü geçiriyoruz.

ben herzamanki gibi, daha soğuk kanlıyım ama pimpirikli babamız bazen beni bile korkutuyor şu günlerde. " hırıltı var,iyi değil gibi"gibi şeylerle birde onu rahatlatma çabalarına giriyorum. 

aslında hasta çocukla ilgilenmeyi babayı rahatlatmaya gerçekten tercih ederim.

geçen kış küçük bir bebekti ömer Çağan. bu kış çocuk olma yolunda ve sürekli hareket halinde. çok şükür hala emiyor ama böyle hafif hastalık durumlarıyla karşılaşabiliriz. bakalım bu kış nasıl geçecek. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 yorum: